Bazz među ‘jelenima’

Brad Rempel-USA TODAY Sports

Milwaukee Bucksi potpisaće Shabazza Muhammada nakon što je ovaj igrač napustio Minnesotu. Bucksi bi se tako trebali pojačati na deficitarnoj poziciji oslabljenoj ozljedama Mirze Teletovića i Tonyja Snella.

Muhammad igra svoju najslabiju sezonu za Wolvese. U  38 postizao je 3,8 poena uz 1,4 skoka po utakmici. To je znatno manje od prethodnih sezona kada je bio jedan od važnijih igrača sa klupe u timu iz Minneapolisa.

Bazz umesto Shabazz

Krilni igrač Minnesotta Wolvesa se odlučio na neobičan potez uoči ove sezone. Odlučio se promijeniti svoje ime u samo jednu riječ. Kratko i jasno – Bazz. Još uvijek ga se zove punim imenom, no Shabazz (uskoro samo Bazz) je odlučio legalno promijenitit ime.

-“Jednostavno mi se sviđa. Iako me tako svi zovu.”- kratko i jasno je izjavio Bazz. Tako da sada ide stopama slavnih koji su odlučili koristiti samo jedno ime, Prince, Elvis, Maddona. -“Ako je jedno ime bilo okej za zvijezde kao što su Elvis i Prince, zašto je to ne bih mogao uraditi.”- kroz smijeh je dodao Muhhamad.

Iako ovo nije česta stvar, još jedan košarkaš se odlučio na promjenu. Centar Rocketsa je bio Nene Hilario, a sada je samo jednostavno Nene. No Bazz ima još motiva za ovu promjenu. Rekao je da želi ostaviti svoju prošlost iza sebe, najviše incident koji je sa svojim ocem prošao oko svojih godina. Naime, optužen je da je mlađi nego što se zapravo predstavljao. Promjenom imena želi to sve ostaviti iza sebe i nanovo krenuti. Nek mu se sasrećom…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*