“Ćaća” clutcha

jayson tatum
USA Today

Jedan od važnih razloga zašto Celticsi igraju toliko dobro ove sezone je Jayson Tatum.

Tatum nije običan rookie. Njegova staloženost, predanost i marljivost, zajedno s talentom, uzdigle su ga iznad ostalih igrača iz svoje draft klase, a pomalo je zastrašujuće (u pozitivnom smislu) pomisliti što bi Bostonu tek mogao donijeti u budućnosti.

O čemu to točno govorimo?

Pa, sa samo 20 godina, Tatum realizira gotovo 50% svojih šutova, kategorija u kojoj se obično svi igrači u svojoj prvoj NBA sezoni dosta muče, što nije mala stvar. Osim toga, trenutno dijeli 4. mjesto sa Marvinom Williamsom po postotku šuta za tri poena! Trenutno šutira 43,% iza linije 7,24, a niti jedan drugi rookie mu nije niti bizu. Larry Bird, Paul Pierce i Michael Beasley jedini su preostali igrači koji su u rookie sezoni imali najmanje 13 poena i 5 skokova, a da su realizirali preko 40% trica.

No, to nije sve što radi. Tatum već u ovim godinama pokazuje da bi vrlo brzo mogao postati „ćaća clutcha“. Tatum sada već redovno podiže svoju razinu igre u posljednjoj četvrtini. U dosadašnjem dijelu sezonu postigao je najviše poena u zadnjoj dionici, a uz to ima također i najbolji postotak šuta. Također Tatum pogađa preko 50% šuta kada je 3 minute ili manje do kraja četvrtine, a trojke je gotovo na 45%.

Velike stvari se spremaju za ovog dečka koji je tek napunio 20 godina. Tatum trenutno nije u pričama oko rookiea godine, tu primat čvrsto drže Simmons i Mitchell, no daleko od toga da je Tatum loš. Prognoziramo da će biti jedan od najboljih igrača u klasi, siguran All-Star i vrlo vjerovatno vlasnik nekoliko prstena. Samo da bude zdravlja i rane usporedbe s Pierceom vrlo brzo bi mogle postati realnost, a zajedno s Brownom i Irvinom bi mogao predvoditi Boston dugo u budućnost.

1 Trackback / Pingback

  1. Zvijezda je rođena! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*