NBA liga poslušala Lavara Balla

YahooSports

Uslijed nedavnih skandala u NCAA ligi, NBA liga je odlučila reagirati. Kako svi znamo, trenutno je strogo zabranjeno plaćanje igrača u sveučilišnoj košarci. NCAA se diči amaterizmom, no javna je tajna da su najbolji igrači plaćeni kako bi pristali igrati za određeno sveučilište. Nedavno je isplivao skandal u kojemu su ponajbolja sveučilišta plaćala igrače, a optuženi su mnogi treneri uključujući i legendu Ricka Pitina.

Poznato je i da prije prijavljivanja na NBA draft mora proći barem jedna godina nakon završetka srednje škole, što znači da su talentirani igrači osuđeni na igranje na sveučilištu ili u manjoj mjeri na odlazak u Europu ili u neki drugi profesionalni klub. Za igrače koji dolaze iz siromašnih krajeva Amerike ovo uvelike otežava život, jer po pravilima moraju čekati minimalno godinu dana prije nego budu plaćeni. Zato NBA liga i Adam Silver traže okolno rješenje ovog problema.

Nedavno je Lavar Ball rekao kako će osnovati svoju Big Baller ligu, koja će biti svojevrsna priprema mladim igračima za NBA. To još uvijek nije zaživjelo, no Silver je odlučio uzeti sličan model i trenutno su u fazi razmatranja. Silver se već sastao s većinom čelnika NBA lige, uključujući i predstavnicima igrača kako bi pronašli način da talentirani igrači imaju izbor – sveučilište ili profesionalno igranje u Americi.

Lavar Ball osniva svoju ligu!

Silver i NBA ne žele dirati dobnu granicu za pristup draftu već u dogovoru s NBA klubovima ili G-Ligom osigurati da bi mladi igrači koji ne žele na sveučilište mogli biti plaćeni za svoje igranje, te bi im to ujedno bili i odlična priprema za NBA. Ove godine to vjerovatno neće zaživjeti, no Silver planira u nekoliko idućih mjeseci predstaviti svoj plan. Kako je krenulo s promjenama u NBA, sigurni smo da će i ovo proći.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*