“Milicija” trenira strogoću

Otkako postoji ovaj format drafta da niže rangirane ekipe imaju bolji šansu za višlji izbor na draftu, ekipe se okreću tankiranju. Praktički je postala tradicija da najlošije ekipe Lige namjerno gube utakmice kako bi dobile što više papirića sa svojim imenom u šeširu. Posljednjih nekoliko godina to je već postalo pretjerano, te su ekipe praktički od početka sezone počele s tankiranjem. Pre-process Sixersi su nanizali nekoliko nevjerovatnih gubitničkih sezona, a Silver je u svojoj vladavini odlučio stati na kraj i tankiranju.

Prvo je odlučio malo promijeniti sistem drafta, tako da će sada 7 posljednjih ekipa imati jednake šanse za prvi pick, a sada je odlučio i direktno kažnjavati tankiranje. Prvo je izletilo vlasniku Mavsa Marcu Cubanu kako će oni sigurno tankirati zbog picka, a Silver ga je odlučio lupiti tamo gdje najviše boli – po džepu. Cuban je tako platio 250,000$ kazne zbog te izjave, a Silver ne misli stati na tome.

Nedavno je poslao službeno upozorenje Chicago Bullsima, ekipi koja je u očitom rebuildingu. Oni su odlučili malo više odmarati svoje veterane Lopeza i Holidaya, a Silver je to okarakterizirao kao pokušaj tankiranja. Odlučio ih je upozoriti ukoliko primjeti da se utakmice namjerno gube, da će Bullsi snositi posljedice.

Ovo bi sve bilo u redu i prava je stvar što Silver želi iskorijeniti tankiranje koje je po meni možda i najgora “navika” u svim sportovima, no na Lopezu i Holidayu… Prije se čini da bi Bullsi mogli dobiti koju utakmicu više ukoliko oni ne budu igrali, no Hoidberg će sada morati paziti da njega ekipa krene pobjeđivati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*