“Mislim da je vrijeme da ga uključimo u razgovor za MVP-a”

Nakon Lakersa na megdan Blazersima su došli Knicksi. A čini se da momci iz New Yorka nisu gledali tu utakmicu Blazersa s Lakersama, jer su opet dopustili Lillardu da se razmaše. To nikako nije dobro. Za razliku od utakmice s Lakersima, Lillard je ovaj puta dosta posla obavio u prvoj četvrtini. Ubacio je 16 poena u uvodnoj dionici i Blazersi su imali i do 15 poena prednost.

Nakon toga Knicksi stižu rezultat, no nakon velikog odmora Lillard se vraća standardnom rešetanju, te su Blazersi išli do čak 27 poena razlike. Osim sjajnog Lillarda čitava ekipa Blazersa je imala odličan šuterski dan. Pogodili su čak 20 od 33 upućene trojke, što je 60% i to im je najbolji šut ove sezone,te su sada na 8 pobjeda u nizu i čvrsto drže visoko 3. mjesto Zapada. S druge strane Knicksi su u ogromnoj krizi, izgubili su 13 od posljednjih 14 utakmica, te je za njih playoff postao samo bajka.

Lillard je do kraja utakmice ukrcao 37 poena uz 9/11 trojki, dok je McCollum pridodao 19 poena. Poslije utakmice i trener Knicksa je bio oduševljen s Lillardom. -“Ovaj momak je fantastičan. Mislim da ga se treba ozbiljno uzeti u konkurenciju za MVP-a.”- izjavio je Hornacek.

Nurkić je odigrao samo 19 minuta, za više nije bilo potrebe te je ubacio 11 poena uz 8 skokova i 4 asista. Kod poraženih Hardaway je ubacio 19, a još jednom je Kanter imao double double učinak sa 18 poena i 11 skokova.

Podjsetimo se, Portland je noć prije savladao Los Angeles Lakerse u gostima rezultatom 108:103, a Blazerse je do pobjede vodio fenomenalni Damian Lillard koji je ubacio 36 poena. Lillard je u samom finišu meča, kada su Lakersi imali +10, bio pokretač svoga tima i doneo je veliki preokret sa čak četiri trojke u ovom periodu!

Jusuf Nurkić je imao sjajno veče – ubacio je 16 poena i ostvario je isto toliko skokova te tri asistencije i jednu blokadu.

U redovima Lakersa bolji od ostalih bio je Julius Randle sa 21 poenom i 9 skokova, dok je očajno šutersko veče imao Isaiah Thomas. Pogodio je samo 1 trojku iz 9 pokušaja.

1 Trackback / Pingback

  1. Vrijeme je za Lillarda! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*