MVP opcije

Karijera najmlađeg MVP-a u povijesti NBA Lige srozala se na najniže grane. Nakon serije povreda koje su mu gotovo uništile karijeru, Rose još uvijek nije uspio pronaći angažman nakon što je otpušten iz Utah Jazza. Rose je sezonu počeo u Cavsima, potpisao je s njima veteranski minimum i isprva se činilo kako su Cavsi nevjerovatno jeftino prošli. Na kraju je Rose opet imao problema s povredama, nije uspio vratiti niti djelić nekadašnje forme i Lebron, tj Cavsi su ga se odlučili riješiti.

Rok za potpis slobodnih igrača traje do četvrtka, a nakon toga niti jedan novi igrač u ekipi neće moći biti registiran za playoff. Tako da je ostalo samo nekoliko dana da Rose pronađe novi klub. Nedavno mu je nekoliko ekipa ponudilo 10-dnevni ugovor, no Rose želi potpisati barem do kraja sezone.

Pravo je pitanje koliko zapravo Rose još može pružiti? Nakon što je bio solidan u Knicksima sezone prije ove, u Cavsima su mu brojke a i sama igra totalno propale. Postizao je ispod 10 poena, no gore od statistike je bila igra. Iako je cijela ekipa Cavsa bila izuzetno loša, Rose je previše solirao, rijeGoltko je uključivao suigrače u igru, a uz to je igrao i lošu obranu. To je nekada možda prolazilo, no s ovakvim koljenima Rose ne može niti blizu izvući takav stil igre.

Ali opet, Rose je bivši MVP, igrač koji je bio jedan od najuzbudljivijih u svom prerano završenom primu, tako da sigurno ima košarkaškog znanja i iskustva da pomogne nekoj ekipi. No u koju bi se ekipu najbolje uklopio?

Chicago Bulls

Rose bi prema nekim najavama mogao ponovno doći tamo gdje je sve počelo. Povratkom u Bullse. Rose je rodom iz Chicaga i vrlo vjerovatno bi želio ovdje završiti karijeru, nešto slično kao Wade u Miamiu. Mogao bi preuzeti mentorsku ulogu za Lavinea i Dunna, te igrati ograničene minute u ionako lošim Bullsima, potpuno bez pritiska.

Minnesota Timberwolves

Dolazak u Wolvese bi bio sličan kao dolazak u Bullse, samo što se sada ne bi vratio u svoj grad, već svom treneru. Thibs predvodi mlade Vukove, a vidimo da je već uzeo Butlera i Gibsona, svoje igrače iz Bullsa tako da je i ovo legitimna opcija. Rose bi ovdje bio tek 4. ili 5. s nekih 10-ak minuta u prosjeku, a čini se da je to najviše što on zapravo može izdržati nakon svih silnih povreda.

San Antonio Spurs

Vjerovatno se kod svih slobodnih igrača spominje kako bi se idealno uklopili u Spurse. Naravno velike zasluge za to idu Popoviću, koji svakom igraču može naći pravu ulogu u svom sustavu. Slično bi mogli biti i s Roseom. Parker, Murray i Mills bi sigurno bili ispred njega u rotaciji, no opet, za 10-ak minuta da odmori veterana Parkera i Millsa te nadomjesti barem njihov napadački učinak bi bila velika pomoć Spursima.

Golden State Warriors

Rose se ovdje igrački nikako ne bi uklopio, nije šuter, ne igra obranu, no možda bi baš igrač s ovakvim stilom imao dosta prostora u Warriorsima. Rose u kombinaciji sa svim ovim šuterima imao strašno puno prostora za ulaze, no pitanje je koliko bi on to mogao iskorisiti. Naravno kako su Warriorsi najjača ekipa Lige i favoriti za naslov, to bi sigurno igralo veliku ulogu kod eventualnog Roseovog potpisa.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. MVP pronašao jazbinu - Ostatak Sveta
  2. Timberbullsi, nova sila na Zapadu?! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*