Neke ptice nikad ne polete…

Twitter

Iako su ih mnogi otpisali, New Orleans Pelicansi sjajno igraju ove kalendarske godine. A serija sjajnih igara krenula je onda kada su svi najmanje očekivali, nakon povrede jednog od stubova, DeMarcusa Cousinsa:

Završena sezona za Boogiea, Davis u suzama

Kada se raspao najjači centarski tandem lige, mnogi su rekli kako Pelicansi nemaju šansi za play off. A onda je proradio – Anthony Davis, na čijim su krilima Pelicansi poleteli visoko, čak do četvrte pozicije na Zapadu.

Uz Holidaya i Ronda, Davis je nosio tim do vedet uzastopnih pobeda.  U februaru i početkom marta je na oko 40 poena i oko 15 skokova po meču, a rezultat njegovih impresivnih partija u poslednje vreme je da su Pelicansi ekipa sa najdužim pobedničkim nizom posle lidera zapadne konferencije i najboljeg tima u ligi, Houston Rocketsa.

No, da priča dobije dramatičan kraj potrudile su se ponovo – povrede. Davis je iskrenuo zglob, i zbog toga je aut na još uvek neodređeno vreme. U pitanju je vrhunski momak, MVP kandidat, ali momak koji sa 25 godina ima već podužu listu povreda:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*