Jordanova lekcija Lebronu

Klipersi su ubedljivo savladali Klivlend Kavalirse 116 – 102, i tako nastavili trku za poziciju koja vodi u play off. Ovim trijumfom su Clippsi preskočili Utah i došli na osmu poziciju na tabeli Zapada uz skor 35-29.

Domaći su sjajno ušli u meč i odličnom igrom u odbrani i sjajnim šutem stekli plus 18 posle prve deonice (35 – 17). Tako su nastavili i u nastavku, ali su dopustili tokom treće deonice Cavsima da dođu na – 5, no serijom od 5-0 su ponovo stekli dvocifrenu prednost i sredinom poslednje deonice već rešili pitanje pobednika.

Uz apsolutnu dominaciju DeAndre Jordana pod košem – završio je meč sa double double učinkom od 20 poena i 23 skoka – koš gostiju napunio je i Harris sa 23 poena, uz sedam skokova i četiri asistencije. Oba srpska reprezentativca startovala su sa klupe, i imali su skroman učinak. Miloš Teodosić je postigao tri poena (1/3) uz šest asistencija i dva skoka, dok je Boban Marjanović ubacio šest poena (3/4) i imao tri uhvaćene lopte i jednu ukradenu, za deset minuta na parketu.

Cavse je predvodio Lebron James sa 25 poena, deset skokova, šest asistencija, tri blokade i dve uhvaćene lopte. Pratili su ga Clarkson sa 21, Larry Nance sa 16 poena uz 12 skokova, te Smith sa 15 poena i pet asistencija. Ovim porazom tim iz Clevelanda je ugrozio i treću poziciju na Istoku, a sada je ovaj novi tim stvoren nakon tradea na istom učinku pobroju pobeda (58.4 %) kao i stari tim pre All Stara sa Thomasom, Crowderom, Wadeom, Shumpertom, Fryom…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*