Sjever – nova prijestolnica košarke

Svemu jednom mora doći kraj. To su na svojoj koži osjetili i momci iz najbolje ekipe Lige, Houston Rocketsa. Nanizali su 17 uzastopnih pobjeda, imali ukupni 33-1 s Paulom, Hardenom i Capelom u ekipi, no sada su morati potpisati poraz. Od najbolje ekipe Istoka. Kanađani igraju fantatičnu košarku ove sezone, a to su još jednom dokazali protiv Raketa.

Gosti iz Houstona su nervozno krenuli u meč. Promašili su 8 od prvih 10 šuteva, a ukupno su imali 6/21 u prvoj dionici. Ubacili su samo 16 poena, što je najmanje poena u prvoj četvrtini u njihovoj sezoni. Raptorsi su to znali iskoristiit, nakrcali su čak 32 poena u prvoj dionici i pobrinuli se kazne lošu igru Raketa. Do poluvremena su sačuvali dvoznamenkastu prednost i otišli na odmor sa solidnih 13 poena.

U trećoj dionici Harden kreće zabijati, ubacio je 14 poena i Rakete polako počinju topiti prednost. Stizali su sve do 2 minute prije kraja utakmice kada su napokon izjednačili, no već u idućem napadu Derozan vraća prednost Kanađanima. Nakon toga je Paul promašio napad, Lowry ubacuje bacanja na drugoj strani i Raptorsi dolaze do bitne pobjede. Velike zasluge idu treneru Caseyu koji je odlično postavio taktiku za ovaj meč. Plan je bio oduzeti Raketama šut za tri poena, a njegovi momci su to sjajno sproveli. Rakete su šutirale samo 9/27, s tim da su u prvom poluvemenu ubacili samo 1 trojku. Izuzetno mala brojka za ekipu koja ubacuje najviše trojki po utakmici u NBA ligi.

Bekovski duo Lowry i Derozan je kao i obično preuzeo najviše odgovornosti. Lowy je ubacio 30 poena uz 6 dodavanja, dok je Derozan dodao 23 uz 7 skokova.

 

U redovima poraženih Harden je ukrcao 40 poena, no nije imao adekvatnu pomoć suigrača. Paul i Gordon su ubacili po 14 poena, no imali su očajan šut, kombinirano samo 10/26.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*