Mirza raskrstio s Bucksima

Naš šuter Mirza Teletović još uvijek čeka svoj povratak na parkete. Nakon što je odigrao 10 utakmica u ovoj sezoni, morao je na pauzu zbog povrede koljena. Dok je pauzirao uspostavljeno je da Mirza ima ugruške u plućima koji bi mu čak mogli ugroziti život, tako da je odlučeno kako će pauzirati na neodređeno vrijeme dok se stanje ne popravi. Nedavno je čak objavljeno kako će Mirza prekinuti karijeru, no vrlo brzo je to demantirao i poslao poruku kako  oporavak teče u pravom smjeru.

“Nije gotovo dok ja ne kažem da je gotovo”

No, da su onda napisali da Mirza više neće obući dres Bucksa, bili bi u pravu. Ekipa iz Milwaukeea je objavila kako su otpustili našeg šutera.  U dogovoru s klubskim doktorima Bucksi su odlučili raskinuti ugovor s Mirzom koji je sada postao slobodan igrač. -“Bucksi i Mirza su zajedno sa doktorima u klubu radili još od 12. mjeseca na oporavku. Kao rezultata kompletne provjere i svega što smo prošli, odlučili smo da je vrijeme da krenemo dalje.”-izjavio je GM Bucksa Jon Horst.

Tako Mirza ima priliku potražiti novi NBA klub, no prvo se mora do kraja oporaviti od ove nezgodne povrede. Za Buckse je odigrao samo jednu sezonu u kojoj je imao 7,1 poen u prosjeku uz odličnih 46,7% šuta za tri poena u 15-ak minuta igre. Što se tiče njegove plaće koja je bila preko 10 miliona $, stvar je slična kao i s Boshom. Ukoliko se do kraja 2018. godine pokaže da je njegova povreda bila opasna po zdravlje, tada će moći maknuti njegovo ugovor iz svojih knjiga.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*