“Ne”sigurne zvijezde

fadeawayworld

Posljednja 2,3 prijelazna roka u NBA smo vidjeli dosta iznenađenja. Iako je običaj da se glavne zvijezde jako rijetko mijenjaju, osim u slučaju velikog nezadovoljstva, Ainge je pokrenuo u taj trend. Dao je svog najboljeg igrača Thomasa za u najmanju ruku jednako dobrog Irvinga i tradeovi franšiznih igrača su mogli krenuti. Većina ekipa ne želi dugo vremena tapkati u mjestu i prosječnosti, pa se zbog toga lakše odluče na ekstremne poteze. U prijevodu ili tankiranje i draft, ili napad na naslov. Iz tog razloga odabrali smo 5 zvijezda koje više nisu nedodirljive u svojim klubovima, za neke postoji čak i velika mogućnost da će biti tradeani.

Hassan Whiteside

Centar Miamia koji je došao niotkuda i zaludio Ligu. Svojom odličnom igrom u obrani privukao je mnoge zainteresirane strane, no kako vrijeme prolazi sve je manje koristan Heatu. Čak bi se reklo da igraju bolje bez njega. Hassan dosta voli loptu i svoju statistiku, a čitava ekipa Miamia je koncipirana na zajedništvu i timskoj igri. Kao takav Hassan se baš i ne uklapa u Spoelstrin tim. Uz to njihov ovogodišnji pick Bam Adebayo se razvija u odličnog igrača i Hassan bi uskoro mogao postati prekobrojan u South Beachu.

Andrew Wiggins

Od početka karijere od njega se očekuje više. Davao je naznake napretka prošle sezone, no ove godine je potpuno stagnirao. Sada kada je treći igrač ekipe iza Butleta i Townsa, te nema više toliko lopti Wiggins ne pokazuje gotovo ništa. Nije napredovao u gotovo niti jednom segmentu igre, a unatoč fantastičnim fizikalijama i dalje je užasan obrambeni igrač. Istina, Wiggins je i dalje mlad, no baš zato bi Wolvesi mogli dobiti dosta dobar paket za njega. Idealno bi im sjeo jedno defenzivno krilo sa solidnim šutom, te pokoji igrač za klupu, dok bi Wiggins u nekoj drugoj sredini mogao biti prva opcija. I možda si tako spasiti karijeru.

Marc Gasol

Twitter

O ovom tradeu se već pričalo ove godine. Gasol je već nekoliko put izrazio nezadovoljstvo u Memphisu, a pogotovo sada kada su jedna od najgorih ekipa Lige. Istina, dosta su pogođeni povredama, no zbog ogromnih ugovora Conleyu i Parsonsu njihov plafon je relativno nizak. Da su svi zdravi, u najboljem slučaju bi se borili za playoff. Već se nekoliko ekipa raspitivalo za Gasola, a kada bi netko ponudio dobar paket sa solidnim pickovima, vjerujem da se u Memphisu ne bi previše premišljali.

Kemba Walker

Jordanov ljubimac je veće neko vrijeme i ove sezone bio na trade blocku. U Hornetsima su izjavili kako bi ga sigurno tradeali, no u suprotnom smjeru bi morao doći barem jedan Allstar igrač. Uz to Hornetsi slično kao i Memphis nema neki preveliki plafon. Trenutno su u najgoroj poziciju u NBA – nisu dovoljno loši za visoki pick, a nisu ni dovoljno dobri za playoff. Tako da bi jedan od boljih bekova Lige vrlo lako mogao tražiti trade od Jordana.

John Wall

Možda i najveće iznenađenje na ovoj listi, no kada malo bolje pogledate Wall je sasvim logičan izbor. Prvo je to što Wizardsi trenutno sasvim dobro izgledaju na terenu bez njega. Satoransky je preuzeo ulogu prvog playa, a iako on nema kvalitet da iznese čitavu sezonu kao prvi bek, sasvim je dobar kao privemeno rješenje. Uz to Wall baš i nije omiljen u svlačionici momaka iz glavnog grada. Već se više puta moglo vidjeti da ima trzavice i sa Bealom i sa Gortatom. Tako da bi Wizardsi ukoliko ne izbore Finale Konferencije, vrlo lako mogli početi istraživati tržište za Walla. Ipak je on jedan od najboljih bekova Lige, te bi mogli dobiti stvarno dobar paket za njega. A već su sada pokazali da se mogu snaći kad on nije s njima na parketu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*