Top 5: Učinak naših za 10/3 i 11/3/2018

1 Nikola Jokić

“Sporom” Jokić je ovaj puta trebalo čak 18 minuta da upiše triple double. Protiv očajnih Kingsa Nikola se praktički poigravao, te je do kraja treće dionice imao TD učinak, a Nuggetsi sigurnu pobjedu u džepu. Izvana je bio gotovo nepogrešiv, ubacio je sve 4 trojke koje je uputio, a nekoliko puta je izvozao centre Kingsa. Sada mu fali još samo jedan TD učinak kako bi postao Europljanin s najviše TD u jednoj sezoni. A ostalo mu je i više nego dovoljno utakmica…

2 Dario Šarić

U relativno laganoj pobjedi Sixersa nad Netsima Dario je opet bio ponajbolji igrač. Napadački je odigrao odličan meč. Pogađao je šuteve, tako da su igrači Netsa morali izlaziti na njega, a onda je Dario pokazao svoj raznovsni repertoar polaganja. Pogađao je iz svih pozicija, a bilo mu je dosta samo 24 minuta na parketu da pokaže što sve može. Na kraju je ubacio 18 poena uz 6 skokova, te nastavio niz vrlo dobrih igara.

3 Nemanja Bjelica

Ovaj puta nije istorpedirao Warriorsa kao Kelte neki dan, no odigrao je vrhunsku all round utakmicu. I najbitnije od svega Wolvesi su dobili prvake. Još jednom je počeo u petorci i još jednom pokazao Thibsu da može na njega ozbiljno računati. Ubacio je samo 10 poena, no odigrao je vrhunski meč, imao je čak 3 ukradene lopte i dvije blokade, od kojih se ova druga pokazala kao ključna. Upisao je još i 7 skokova, a sve je zaokružio sa 4 asista.

4 Ante Žižić

Evo nam i Žiže prvi puta u Top 5 sekciji. Trebala je proći gotovo čitava sezona da se Lue sjeti dati priliku našem centru. No bolje ikada nego nikada. Žiža je odigrao odličan meč, te je u potpunosti opravdao povjerenje. Sjajno je koristio to što Lopez ne igra obranu, te se sjajno otvarao i ostajao je često sam. Obranu je odigrao vrlo dobro, sakupio je 7 skokova i 2 blokade, te je vrlo dobro zatvorio reket.

5 Miloš Teodosić

Iako je meč počeo s klupe, Teo je odigrao preko 30 minuta protiv Magica. Vrlo dobar meč za našeg beka. Odlično je razigravao suigrače, podijelio je 7 asista, a imao je jednu od najboljih +- statistika u timu. Ubacio je i 15 poena, iako je pogodio samo jednu trojku, a na kraju su Clippersi uzeli jako bitnu pobjedu, i to teže od očekivanog protiv lošeg Magica.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*