Spursi na tankom ledu

Početkom sezone da je netko rekao kako će se Spursi golim rukama i nogama boriti za playoff, rekao bi da nije normalan. No čuda se dešavaju i to ne samo ona dobra, pa će ove sezone Spursi morati ozbiljno povući kako bi izborili playoff. Već smo pisali kako im opasno visi doigravanje, jer uz lošu formu imaju i najteži raspored od svih ekipa u konkurenciji. Nažalost to predviđanje se pokazalo kao točno.

Spursima visi playoff?

U prve 4 utakmice dobili su samo katastrofalne Grizzliese, dok su poraze potpisali protiv Warriorsa, Lakersa i sinoć protiv Rocketsa. U meč su ušli katastrofalno, nekoliko puta su faulirali Hardena i dali mu lagane poene, dok su u napadu promašivali sve živo. Gubili su 17-4 u jednom trenutku. Do kraja dionice su se vratili, no iduća četvrtina je opet pripala Raketama. Stvar je bila rješena u nakon velikog odmora.

Činilo se kako su se Spursi opet primaknuli, no onda je stvar u svoje ruke preuzeo James Harden. Ubacio je 8 poena zaredom i pokrenuo 16-4 seriju Raketa kojom su prelomili meč. Brada je svoje odradio, te nije niti bilo potrebe da se vraća u posljednjoj dionici, a to najbolje govori u kakvoj su formi Spursi. -“Svi se trudimo i dajemo sve od sebe. Želimo izboriti playoff i tamo biti najbolji što možemo, to je naš cilj.”- izjavio je Pop poslije utakmice.

Harden je u 3 četvrtine i manje od 30 minuta ubacio 28 poena uz po 6 asista i skokova, dok je Paul dodao 18 uz 9 dodavanja. U redovima Spursa najbolje partije su pružili momci s klupe Forbes i White sa po 14 ubačaja.

Spursi bi trebali lakše disati do kraja ovog tjedna. Prognoze govore kako se Leonard vraća u četvrtak protiv Pacersa, a uskoro bi i Aldridge treba natrag na parket. Njihova dva najbolja igrača će vrlo brzo morati uhvatiti optimalnu formu, jer Spursi pod hitno moraju početi pobjeđivati. Ukolko ne izbore playoff, to će biti prvi puta od Popove rookie sezone, a garantirano će imati negativan score u gostima. Nisu imali negativan score u gostima još od daleke 1996. godine.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Kad zapne, LaMarcus! - Ostatak Sveta
  2. San Antonio Spurs 2017 - 2018: Potraga za Leonardom - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*