Nova epidemija povreda

Ova sezona nam je donijela mnogo dobrih, no nažalost i mnogo loših stvari. Tu prvenstveno mislim na veliku količinu teških povreda koje su se dogodile u ovoj sezoni. Počelo je s Haywardom, nastavilo s Linom, a na kraju su stradali i Cousins, te Porzignis. Svi oni (a i još nekolicina njih) su završili sezonu, te više neće moći pomoći svojim klubovima. Nakon svega ovoga mislili smo da je bilo dosta s povredama, no epidemija se nažalost nastavila.

Iako njega možemo svrstati u prvu grupu, Kawhi Leonard se ipak trebao vratiti do kraja regularne sezone. No prema posljednjim najavama upitan je sve do playoffa. U četvrtak je trebao igrati utakmicu protiv Pelicansa, ona bi mu bila tek 10. ove sezone, no trener Spursa Pop je izjavio njegov najbolji igrač još uvijek nije spreman za nastup. To će uvelike oštetit Spurse u borbi za playoff, a postoji velika šansa da prvi puta nakon 20 godina propuste doigravanje.

 

Avery Bradley se pridružio momcima s početka tekst, te je za njega sezona završena. Nova akvizicija Clippersa je otkako je stigao u klub imao problema s butnim mišićem. Ta povreda mu nije dopuštala da bude na 100% svojih mogućnosti, pa se Bradley odlučio za operaciju. Oporavak traje 6-8 tjedana, pa čak i postoji mala mogućnost da se Bradley vrati na teren ukoliko Clippersi izbore playoff, no vjerovatnost za to je vrlo mala.

Pravu bolnicu imamo u Bostonu. Irving već nekoliko utakmica vuče povredu koljena, te je propustio nekoliko utakmica kako bi se oporavio. Drugi na listi povrijeđenih je Marcus Smart. Izuzetno koristan bek će morati na operaciju tetive prsta, te je zasada neizvjesno koliko će dugo izbivati s terena. Posljednji na listi (osim Haywarda) je Daniel Theis. Njemac se pokazao kao i solidno rješenje s klupe za Boston ove sezone, no zbog povrede koljena sezona je i za njega završena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*