Zvijezda Lakersa na meti pola Lige?

Los Angeles Lakersi nakon Allstar počeli pružati sjajne igre. Walton je odlično posložio ekipu, puni su borbenosti i motiva, te su počeli nizati pobjede. Imaju ukupno 8 pobjeda i samo 3 izgubljene u tom periodu, s tim da su dobili prvih 5 utakmica zaredom. Još je fascinantnije jer su ostali bez dva vrlo bitna igrača s klupe Nancea i Clarksona, te startera Ingrama koji je povređen. Walton je išao toliko daleko da je izjavio kako bi se sigurno borili za playoff da nije bilo povreda.

Jedan od najboljih igrača u ovom periodu je krilni centar Julius Randle. Momak koji je već nekoliko puta nagovijestio odličan potencijal, no uvijek bio pun oscilacija. Sada je napokon našao konstantu, te pruža fantastične igre. Čak je i ova sezona bila turbulentna, počeo je kao starter, pa se preselio na klupu, a onda kada se vratio ponovo u ekipu, to mjesto više nije ispuštao. Otkako je transferiran u prvu postavu Randle bilježi sjajne brojke. Postiže 18,6 poena uz 9,2 skoka u prosjeku, a ima gotovo nevjerovatnih 57% šuta iz igre.

Randle bi iduće sezone mogao postati slobodan igrač, a ovakve igre su zaintrigirale mnoge klubove. Gotovo polovica Lige ga traži, naravno brojimo one koji ga mogu priuštiti. Lakersi iduće ljeto žele dva kapitalca, što znači da moraju imati i puno mjesta na capu, pa se iz tog razloga još uvijek premišljaju oko produženja Randlea. Priča se da će tražiti 12-14 miliona godišnje, a te novce su mu osim Lakersa spremni ponuditi Mavsi, Netsi, Hawksi i Kingsi.

Sve ekipe iz donjeg doma Lige, najveću perspektivu imaju baš Lakersi, o tu možda neće biti mjesta za Randlea. Najveći favoriti su Mavsi. Randle je rodom iz Dallasa i sigurno bi se htio vratiti kući, a Mavsi su sjajno izbjegli metak s Noelom prošle godine, pa sada imaju prostora na capu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*