Dre postaje pravi šuter?

Andre Drummond, Photo: esbn.com

Otkako je stigao u Ligu, centar Pistonsa Andre Drummon je bio poznat isključivo kao fizikalac. Na njemu je bilo da uzme skok, odigra obranu, te zakuca poneku loptu u napadu. S vremenom uloga mu je rasla, Dre je napredovao, a dosada je uvijek bilježio sjajne skakačke brojke. Ove sezone Stan ga sve više koristi kao neku vrstu point centra, gdje Dre razigrava suigrače.

Zasada mu ide solidno, no gotovo nevjerovatan pomak je ostvario što se tiče šuta. Od klasičnog ciglara koji je imao poražavajuće statistike sa linije penala, Dre je postao pouzdan šuter. Promijenio je tehniku te sada bacanja ulaze, a više nema hack a Dre taktike.

Dre najbolji centar lige?

Osim razigravanja suigrača Dre je počeo uzimati i neke šuteve s poludistance, nešto što mu je dosada bilo “špansko selo”. Šutirao je izvan reketa samo kada je morao, no uz popravak bacanja Dre se odvažio i na poneki šut. -“To je nešto na čemu sam radio u off sezoni iza zatvorenih vrata. Pokušavam usavršiti i taj dio igre, te iduće sezone želim konstantno uzimati te šuteve. Ulazi u svoju sedmu godinu u Ligi i želim napredovati i proširiti svoju igru. Nakon bacanja sada je na redu šut, a sve te šuteve s poludistance želim zabijati na redovonj bazi.”- rekao je Dre.

Ovo se sada možda čini nerealno, no treba uzeti u obzir da je tako izledalo i prošle sezone kada je rekao kako će raditi na slobodnim bacanjima. Pokazao je da ipak nema tako “tešku ruku” te da je problem bio u tehnici. Može li opet napraviti pozitivnu promjenu i sve iznenaditi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*