Noć kada su “sleteli vanzemaljci”

Preneseno sa: b92.net

Na finalu američke koledž košarke (NCAA) u Šarlotu se dogodilo nešto nezamislivo jer je prvi put u istoriji najslabiji tim eliminisao apsolutnog favorita.

Malo poznati Univerzitet Merilend za okrug Baltimor (UMBC), koji je turnir započeo sa 16. pozicije u rankingu, u prvoj rundi prosto je “pomeo” sa parketa apsolutnog favorita Virdžiniju, univerzitet koji je bio rangiran kao najbolji koledž tim u Americi. Rezultat utakmice između UMBC Retriversa i Virdžinija Kavalirsa, tima koji je na turnir stigao sa čela Konferencije Atlantska obala (AC C), najjače u SAD, glasio je neverovatnih 74:54.

Ovo je prvi put u istoriji “martovskog ludila” da 16. tim pobedi prvog favorita, jer su u prethodnih 135 takvih mečeva autsajderi gubili svaki put.
Ono što uspeh Retriversa čini još neverovatnijim jeste činjenica da su na turnir ušli kao najgori 16. rangirani tim u novije doba i to iz slabašne Konferencije Amerika istok, a da su pre samo dva meseca od konferencijskog rivala Olbanija izgubili sa čak 44 poena razlike – 83:39.

Najbolji opis onoga što se desilo u Šarlotu dao je za ESPN sportski analitičar CBS Sportsa i simpatizer Virdžinije Bil Rafteri.
“Da li znate šta je ovo? Ovo je kao ono kada kažete ‘pa, dobro, jednog dana će vanzemaljci sleteti ovde i biće čudesno’. Ali, u stvari u sebi mislite ‘ma daj, čoveče, svi znamo da vanzemaljci ovde nikada neće sleteti'”, kazao je Rafteri

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*