“Ako želiš pobijediti, moraš naučiti igrače da pobjeđuju”

Jedno od najvećih iznenađenja Lige ove sezone je ekipa Utah Jazza. Nakon što su izgubili prvu zvijezdu ekipe, Haywarda svi su im predviđali borbu za što bolji pick. Još kada se početkom sezone ozlijedio i Gobert, šanse da naprave išta ove sezone su pale u vodu. No rookie Donovan Mitchell nije tako mislio, te je sjajnim igrama vodio ekipu, te je postao glavni kandidat dosada neprikosnovenom Simmonsu u borbi za rookiea godine.

Gobert se vratio nakon nekog vremena, te otada nije imao toliko problema s povredama, a bogami ni Jazz s pobjedama. Počeli su igrati sjajno, Synder je postavio fantastičan sistem u kojemu svatko zna što radi. Rubio igra sezonu života, Ingels je oborio rekord svoje franšize po broju pogođenih trojki u jednoj sezoni, a ranije spomeniti Mitchell se brine za napad, a Gobert za obranu. Sada im se još vratio i Exum te će im on sigurno dobro doći u borbi za playoff.

Kakav mentalitet ima ova ekipe i zašto su zapravo ovako dobri najbolje ocrtava njihov glavni obrambeni igrač, Rudy Gobert. Visoki Francuz je u nedavnom intervjuu izjavio kako mu je drago što ekipe nije pošla putem tanka, već što se i dalje bore za plasman u doigravanje. -“Ekipu treba učiti akcijama koje će donijeti pobjedu, a ne samo dobrim akcijama.”- rekao je Francuz o sistemu svoga trenera. -“Moraš naučiti svakog igrača da pobijedi. U ovoj Ligi ima jako puno ekipa koje su izuzetno snažne i talentirane, no ukoliko želiš pobjediti moraš naučiti igrače da dođu do te pobjede. Zato ja ne vjerujem u tank. Mislim da naučiš kako pobjeđivati, tako da pobjeđuješ. Nećeš naučiti kako pobjediti, ako budeš gubio kako bi dobio 18-godišnjeg klinca kojega nikada nisi gledao kako igra.”- završio je Rudy.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*