“Htio je biti vođa, no bez da to zasluži”

Krajem ovog mjeseca izlazi knjiga jednog od najbolji šutera u povijesti NBA Lige, Raya Allena. U memoarima nazvanim „From the Outside: My Journey through Life and the Game I Love“  Ray Ray pomno objašnjava svoj košarkaši put. Dotakao se srednje škole, sveučilišta i na kraju onog najzanimljivijeg same NBA Lige. Posebno poglavlje u ovoj knjizi su zaslužili njegovi suigrači iz šampionske ekipe Kelta, s kojima baš i nije ostao u dobrim odnostima. Naime, neki su mu zamjerili odlazak u Heat, te pridruživanje Lebronu i Velikoj Trojci koja je bila veliki rival Keltima u to vrijeme.

Prvo se uhvatio Kevina Garnetta, koji je i sam kao i Ray (u najmanju ruku) osebujna ličnost. Ray je jednom na pripremama u Rimu 2007. godine radio jedan dribling na zagrijavanju, nešto što je prakticirao čitavu karijeru. Kevin mu je u to prišao i rekao: -“Nećeš to više raditi.”- Ray je u momentu poludio i rekao kako mu neće on govoriti šta da radi. Nakon toga su otišli na večeru kako bi izgladili odnose. Nakon što je stigao račun Kevin je rekao kako će on platiti jer sigurno daje bolje napojnice nego Ray. -“On uopće nije ni znao kakvu napojnicu ja dajem, no morao je dokazati kako je jači od mene i u tako malim i nebitnim stvarima.”-napisao je Allen. Iako su imali nesuglasice, Ray je napisao kada bi birao idelanu ekipu i suigrača, Kevin bi mu sigurno bio prvi izbor.

Dotakao se i Ronda koji je zapravo bio najglasniji u svojim napadima na Allena. -“Rondo je bio igrač koji je htio biti vođa, a da to ne zasluži. Nekoliko godina nakon naslova (2010-11 sezona) došao je u svlačionicu i rekao čitavoj ekipi kako nas je on nosio do naslova 2008. godine. Svi smo bili šokirani.”- piše Ray. Tu su zapravo počeli problemi između Ray i Ronda, a kasnije je dodao kako je Rondo nekoliko puta trebao biti tradan no to se nikada nije ostvarilo. Posljednji put je bilo baš te sezone, kada je Chris Paul trebao stići u Kelte. No Rivers je otkazao trade. Trener Pelicansa (tada Hornetsa) je bio Monty Williams. Rivers mu je bio mentor i kako je znao Ronda u dušu mislio je kako će raditi velike probleme Montyu. -“Jednostavno to nije mogao napraviti svom učeniku i trade je otpao”- kaže Ray.

Nije se dugo trebalo čekati na Rondov odgovor. -“Samo želi pozornost. Već je nekoliko sezona u mirovini i sada ponovo želi biti bitan. To ljudi rade kada im treba novac. Mogao me jednostavno nazvati i reći u čemu je problem. Bez ikakvih problema.”- izjavio je Rondo nakon što su detalji knjige izašli u javnost. -“Mislim da će mi morati platiti nešto od prihoda za te knjige, koliko puta me spominje.”- ironično je dodao Rondo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*