Rip City ne posustaje

Dame i Blazersi nastavljaju nizati pobjede. Već 13. utakmicu zaredom ne znaju za poraz, a ovaj puta su pali konkurenti za playoff LA Clippersi. Portland je ovom pobjedom praktički potvrdio svoje mjesto u doigravanju. Trenutno su 4 pobjede iznad Pelikana, Spursa, Jazza i Wolvesa (koji svi imaju indentičan omjer), a od Nuggetsa imaju čak 6 više. Ostalo je 13 utakmica do kraja i čisto sumnjamo da će Dame dopustiti da Blazersi ispuste ovo.

U ovoj utakmici Blazersi su se nekoliko puta odvajali, no Clippersi su uspjevali stizati. U drugoj dionici su napravili prvu veću seriju, ubacili su 12 poena bez odgovora Clippersa, no do odmora momci iz LA stižu i odlaze na pauzu sa samo 4 poena minusa. U trećoj dionici Blazersi ponovo rade seriju, ovaj puta 10-0 te u posljednju dionicu ulaze sa 10 poena prednosti. Clippersi su košem Sweet Loua stigli na -8, no više od toga nije išlo i Blazersi su mogli slaviti novu pobjedu.

Čak 5 igrača Blazersa je bilo dvoznamenkasto u ovom meču, a upravo širina rostera i zajedništvo (uz fantastičnog Lillarda) su glavni aduti ove ekipe. -“Prije kada su ekipe protiv nas krenule u seriju, uvijek sam pokušavao sam stići rezultat i vratiti nas na pravi put. No ove godine je drugačije, ove godine vjerujemo jedni u druge. Svi momci pogađaju velike šuteve, imaju krađe lopti, odličnu obranu, pogađaju bacanja. Jednostavno sve više vjerujemo jedni u druge.”- izjavio je najbolji igrač Blazersa Damian Lillard.

On je opet bio “prvi među mnogima”, ubacio je 23 poena, a bekovski partner McCollum je dodao 21 kao i Harkless. Aminu je ubacio 16 poena uz 8 skokova i 6  asista, dok je Nurkić bio još jednom odličan. Ubacio je 17 poena uz 12 skokova, te je potpuno zaključao reketa sa 4 blokade.

Kod Clippersa petorka je odigrala vrlo loš meč, a najbolji strijelci su bili momci s klupe. Harrell je ubacio 24 poena uz 7 skokova, dok je Sweet Lou stavio 30 poena. Teodosić je odigrao 23 miunte, te je ubacio 2 trojke i imao 3 asista, dok je Bobi dobio 12 minuta, što je iskoristio za 4 poena i 5 skokova.

1 Trackback / Pingback

  1. Nurk i Bobi kao najrođeniji! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*