Jordanov dvojnik čije je ime nosio jedan od najvećih punk bendova

Sports Illustrted

Oni koji su 1990-ih pratili NBA, sećaju se playa Atlante koji je neverovatno ličio na najveću legendu pod koševima, Michaela Jordana. Da, bio je to Mookie Blaylock, sjajni play, odličan defanzivni igrač, i jednom All Star (1994). U svom primeu Blaylock je beležio između 13 i 17 poena po meču, a ostvarivao je i preko 8 asistencija. Nije bio vrsni šuter (bar kada su procenti ubačaja u pitanju), čak je za playa slabije šutirao i slobodna bacanja, ali njegova borbenost i požrtvovanost posebno u odbrani gde je bio lider u krađama bili su mnogo bitniji:

Zanimljivo de se jedan od najvećih punk bendova – Pearl Jam – koji je iz Seattlea prvobitno zvao Mookie Blaylock. Iako Mookie nije iz tog grada, niti je ikada igrao za tu franšizu, članovi benda su kao veliki NBA fanovi odabrali njegovo ime za naziv. Nakon prve turneje ime su promenili, ali je Blaylock ostao njihov veliki fan i nakon toga, i nikada im nije sporio korištenje njegovog imena.

Bend je podržao Blaylocka 2013., u možda najtežem trenutku njegove karijere, kada je u saobraćajnoj nesreći skrivio smrt majke petoro dece. Mookie je dobio tri godine zatvora, a Pearl Jam je pružio podršku bivšem igraču koji je tada patio od alkoholizma. Kako je uviđaj pokazao, u trenutku nesreće nije imao alkohol u krvi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*