Ne u mojoj kući!

Preneseno sa: aktualac.com

Palo je mnogo rekorda samo na jednoj utakmici!

U jednoj neverovatnoj partiji između Miami Heata i Denver Nuggetsa, nakon dva produžetka slavila je domaća ekipa sa čak 149:141! Taj rezultat je doneo najveći broj datih poena u istoriji Miami Heata, najveći broj primljenih poena u njihovoj istoriji, kao i najveći ukupan broj poena na jednoj utakmici Heata! Takođe, Miami je sa 149 poena najefikasniji tim ove sezone na jednoj utakmici.

Miami Heat ove sezone prosečno daje i prima oko 103 poena, a u 30 godina potojanja tima sa Floride prosek datih poena po utakmici je tek 97.5 po meču. Kada se sve ovo sagleda, jasno je koliko je ova utakmica – neponovljiva!

Takođe, Kelly Olynyk je postigao 30 poena sa klupe Miamija, što je drugi najbolji rezultat ove ekipe sto se tiče efikasnosti igrača sa klupe. Prvi je Tyler Johnson sa 32 poena postignutih prošle sezone, a koji je na ovom meču kao starter stao na 8 poena. Takođe, Olynyk je imao i 4 blokade i 5 asistencija.

A kad smo kod igrača sa klupe, Wayne Ellington je postigao 23 poena. Najefikasniji u ekipi Heata je bio James Johnson (31 poen, 11 skokova, 6 asistencija), dok je Goran Dragic postigao 20 poena uz 8 asistencija.

Kod Nuggetsa, odličnu partiju je pružio Nikola Jokić sa 34 poena, 14 skokova i 3 asistencije. Wilson Chandler (26 poena, 5 skokova) ga je pratio po učinku, dok su Will Barton (22 poena) i Jamal Murray (23 poena, 6 asistencija) i pored dobrog poenterskog učinka imali jako slabe procente šuta.

Ako niste gledali utakmicu – nađite snimak, jer svako dalje objašnjavanje koliko je to bio tesan duel je suvišno. Samo ćemo reći da je na kraju prve četvrtine Denver vodio jedan poen razlike, na kraju druge Miami je imao jedan poen više koliko su imali i na kraju treće četvrtine. Kraj meča je logično, bio izjednačen, kao i prvi produzetak.

Utakmica za pamćenje!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*