Novi Curry dolazi u Ligu

Ovogodišnji March Maddness nam je donio pregršt iznenađenja. Od toga da je posljednje plasirana ekipa izbacila prvoplasiranu, do toga da su neki top pickovi poispadali sa svojim ekipama vrlo rano u turniru. DeAndre Ayton je izletio u drugoj rundi sa svojom Arizonom, a najbolji igrač NCAA lige Trae Young i njegova Oklahoma izletjeli su već u prvoj rundi.

To ispadanje je označilo i kraj Youngove NCAA karijere. Netom nakom ispadanja Young je objavio kako će se prijaviti na nadolazeći draft.

Trae je zaludio NCAA Ligu fantastičnim individualnim učincima. Predvodio je NCAA po prosjeku koševa i asistencija, a njegova Oklahoma je imala fantastičan start u sezonu gdje su od prvih 16 dobili 14 utakmica. Uz to oborio je rekord NCAA lige po broju asista u jednoj utakmici, protiv Northwesterna je ubilježio čak 22 dodavanja.

“Curry Jr.” opet oduševljava

Sjajnim šuterskim predstavama povukao je usporedbe sa najboljim šuterom NBA lige Stephom Curryem, te si je debelo podigao poziciju na draftu. Trenutno je smješten na 8. poziciju na mockovima, no vrlo je lako moguće da Young bude izabran i sa koje pozicije više.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*