Manu kaže DOSTA!

Jedna od najmirnijh franšiza posljednjih godina su San Antonio Spursi. Nikakav skandal ili drame nisu povezivane s ovom franšizom sve do ove sezone. Naime opće je poznata “Leonard saga” u San Antoniu. Njihov najbolji igrač Kawhi Leonard je propustio prvi dio sezone zbog povrede, a onda se vratio. No, povratak je kratko trajao. Odigrao je samo 9 utakmica i opet je uslijedila pauza za Allstara. Nakon toga već nekoliko puta su Spursi promijenili mišljenje oko njegovog povratka.

Prvo je Pop izjavio kako nikada u životu nije vidio ovakvu povredu, te da čisto sumnja da će se Leonard vratiti na parkete ove sezone. Nedugo nakon toga iz tabora Spursa je odjeknula vijest kako se Leonard oporavio, te da je samo pitanje dana kada će se vratiti na parket. To je bilo početkom ovog mjeseca, a od Leonarda ni traga ni glasa. Svaku utakmicu odgađaju njegov povratak, te je sada gotovo izvjesno kako neće zaigrati u regularnoj sezoni.

Kawhi ipak na parketu?

Ovo je potreslo Spurse, izostanak igrača Leonardovog kalibra bi našetetio svakoj ekipi, pa tako i Spursima. Trenutno su u grčevitoj borbi za playoff, no vratio se Aldridge i Spursi su ponovo u poziciji koja ih vodi u doigravanje. No šanse da naprave nešto više im bitno opadaju bez Leonarda, a čini se da je i igračima Spursa dosta ove “sage”.

Progovorio je najiskusniji Manu Ginobili. Čovjek koji je čitavu karijeru u Spursima i sada u 40-oj godini je bitan šraf u Popovoj ekipi. Izjavio je kako mu je dosta sve oko Leonarda, te da sumnja da će se vratiti na parkete ove sezone. -“On se neće vratiti. Što se mene tiče, on se ne vraća, jer sigurno neće pomoći da mislim da će se vratiti. Pali smo na “foru” prije tjedan dana – opet. Mislim da ste vi (mediji) krivi za to i da ste nas “prevarili”. Moramo misliti da se neče vratiti i tako igrati. To se ne treba promijeniti, osim ako stvarno ne bude 100% spreman.”- izjavio je Manu.

-“Siguran sam da je njemu jako teško. U NBA ako ne treniraš kao da nisi dio ekipe zbog silnih svakodnevnih priprema za utakmicu i treninga, a on jednostavno većinu vremena nije s nama. Prolazio sam kroz slične stvari, samo na mjesec-dva, nikada na toliko dugo vremena no znam kako mu je. Jednostavno se moraš potruditi i pričati konstatno s ekipom i pokušati biti u toku i boriti se kroz to. Jasno mi je da je njemu teže jer on vrijedno radi i šuti i nikada nije bio jedan od glasnijih u svlačionici. Jednostavno je takav karakter.”- rekao je Ginobili o svom suigraču.

Manu je i u pravu. Ukoliko misle da će dobiti pomoć to samo može odmoći. Može doći do opuštanja kod igrača, a to može biti kobno po Spurse  jer su u takvoj situaciji da im je svaka utakmica bitna. Čak i da se Leonard vrati sigurno neće odmah biti spreman da stavi ekipu na svoja leđa. Ipak je propustio gotovo čitavu sezonu i sigurno će mu trebati koja utakmica da se vrati u formu. Samo se nadamo da će se ipak uspjeti oporaviti jer playoff bez pravih Spursa nije playoff…

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. "Meni je bilo 100 puta gore" - Ostatak Sveta
  2. Veliki udarac za Spurse, NBA, košarku... - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*