Superman rame uz rame s Jabbarom

Superman je službeno nazad! Nekada najbolji centar Lige, Dwight Howard, je podsjetio na najbolje dane u meču protiv Netsa. Ubilježio je nevjerovatan učinak, postigao je 32 poena uz fantastičnih 30 skokova. Prvi s takvim učinkom još od Kevina Lovea dok je igrao u dresu Wolvesa 2010. godine. Uz to postao je prvi igrač nakon Jabbara koji je ubilježio 30+30 protiv Netsa. Kareem je to napravio daleke 1978. godina kada je upisao 37 poena uz 30 skokova. Dwight je također oborio i rekord franšize po broju skokova u jednoj utakmici.

-“Fantastičan je osjećaj kada vas uspoređuju s Kareemom. On i Wilt su bili igrači na koje sam se ugledao dok sam odrastao.”- izjavio je oduševljeni junak Hornetsa poslije utakmice. Druga perjanica Hornetsa Kemba Walker također je bio oduševljen sa svojim centrom. -“Nikada nisam bio dio ovako nečega. Ovo je nevjerovatno. Nevjerovatno je da neko ubilježi ovakve brojke i još bolje je kada si i ti dio toga.”-rekao je Kemba.

Baš Kemba je bio junak ove pobjede Hornetsa koji su napravili veliki preokret u drugom poluvremenu. Loše je startao i promašio prvih 5 šuteva na utakmici, no proradio je kada je najviše trebalo. Hornetsi su gubili na poluvremenu sa čak 23 poena razlike, no zahvaljujući sjajnom Howardu i Kembi anulirali su zaostatak i u finišu utakmicu “ukrali” pobjedu. Kemba je ubacio 10 poena u posljednjoj dionici, a obrana je bila ključ ove pobjede. Russell je promašio bacanja 2 minute do kraja, a onda su Hornetsi još više pritegnuli u defenzivnom dijelu igre, te su napravili seriju 9-0 kojom su na kraju i prelomili meč.

Kemba je na kraju završio sa 24 poena i savršenih 11/11 sa linije bacanja, a Lamb je uskočio u petorku i ubacio 17 poena. Kod poraženih Netsa Russell je ubacio 19 poena, a Lavert je s klupe dodao 14, dok je Dindwiddie ubacio 13 poena.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Superman se napokon skrasio? - Ostatak Sveta
  2. "Želi biti poput Duranta i Davisa." - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*