Top 5: Učinak naših 19/3 – 21/3/2018

1 Nikola Jokić

Nikola se vratio starim običajima. U nevjerovatno izjednačenoj utakmici protiv Heata s čak dva produžetka Nikola je bio najbolji igrač Nuggetsa. Ukrcao je momcima iz South Beacha 34 poena, te tip-in kojim je donio produžetak. Odigrao je i najviše minuta u sezoni, čak 47, no nažalost Nuggetsi su poslije velike drame poklekli od Heata. Druga utakmica je bila puno lakša za Nikolu i njegovu ekipu. Razbili su Bullse, a Joker je odigrao samo 3 četvrtine, te tako malo odmorio nakon maratona protiv Heata. I u maloj minutaži, Joker je igrao dovoljno da dominira, ubacio je 21 poen gotovo bez promašaja, te uz to ubilježio odličnu allround partiju.

2 Jusuf Nurkić

Protiv najbolje ekipe Lige Nurk je pružio odličnu partiju. Bio je najbolji u redovima Blazersa, a pokazao je da je jednostavno prejak i prevelik za Rakete. U napadu je dominirao pod košem, u low postu je bio nezaustavljiv i iskoristio je gotovo svaki mismatch. Slično je bilo i pod svojim obručem. Dominirao je u skoku, a Harden i ekipa će ga dobro zapamtiti. Udario je čak 4 blokade, a Hardenu je bilo jednostavno nemoguće baciti alley-up pas pored Nurka. Sjajno je čitao i presjekao većinu tih dodavanja. Nažalost serije Blazersa je prekinuta, no Nurk je pružio vrhunsku partiju.

3 Goran Dragić


Još jedan naš igrač je bio odličan u maratonu između Heata i Nuggetsa. Dragon je nastavio svoju dobru formu, u posljednjih nekoliko utakmica je na vrhunskoj razini. Protiv Nuggetsa je bio izuzetno raspoložen u napadu, posebno u dodavanju, te je čak 8 puta uposlio svoje suigrače. Ubacio je 20 poena uz solidan šut, a asistirao je Johnsonu kod ključnog koša. Dragon je sjajno probio, Nuggetsi su skupili i James Johnson je ostao sam na trojci. Dragon ga je vidio, asistira i JJ je ubacio trojku koje je prelomila meč.

4 Miloš Teodosić

Start u petorci u odmah odličan meč za Tea. Većinu svojih poena je ubacio u prvom poluvremenu, davao je ton igri Clippersa i jedan je od najzaslužnijih za dobru igru u prvom poluvremenu. Gotovo sve svoje poene je ubacio iza linije 7,24, gađao je odličnih 4/5, te je dodao i 4 asista na svoj konto.

5 Nikola Vučević

Magic nastavlja nizati poraze, a Vučević nastavlja sa solidnim igrama. Protiv Raptorsa nije puno mogao napraviti, klupa Kanađana ih je jednostavno razvalila, a Nik je dao sve od sebe. Ubacio je 15 poena uz solidan postotak šuta, dominirao je u svom reketu, uhvatio je 8 skokova u obrani, te je imao 3 ukradene lopte. Nažalost Magic je još jednom poražen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*