Metta se vraća?

Iako je praktički dvije sezone u mirovini, Bad Boy NBA lige Ron Artest (aka Metta World Peace aka Panda’s Friend) još uvijek misli kako može igrati na najvišem nivou. Posljednju sezonu je igrao 2016 godine u Lakersima, no uz mizerne brojke, pa je odlučio objesiti patike o klin. No kako ekipe polako slažu i zatvaraju rostere za playoff, Artest je na svom Twitter profilu izjavio kako je sigurno spreman za još jednu sezonu, tj za playoff.

Artest kaže da bi sigurno bio sjajan dodatak kao 8. igrač bilo kojoj ekipi u Ligi, te da bi bez problema mogao staviti 13 poena po večeri. Nekim ekipama i po 19, a Grizzliesima vjerovatno i preko 25 poena. No Artest je uvijek bio poznat kao fantastičan obrambeni igrač, u svom primeu je bio najbolji u Ligi a čak ni u 39-oj godini sigurno nije zaboravio kako igrati obranu. Nekoliko igrača je i izjavilo kako je Artest najteži igrač s kojim su se susreli u Ligi, a njegova karijera govori sama za sebe.

Iako je poznat po incidentima Artest je jako duhovit igrač, čemu svjedoči njegov Twitter profil. Sinoć je morao prokomentirati blamažu Memphisa protiv Hornetsa.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Metta se vraća korijenima - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*