Prvi Srbin na klupi NBA ekipe?

OZAN KOSE/AFP/Getty Images

Postoje vrlo velike šanse da već ovoga ljeta vidimo jednog našeg stručnjaka kao glavnog trenera nekog NBA tima. Naime, jedan od najiskusnijih trenera, s dugačkim stažom preko bare, Igor Kokoškov privukao je pažnju nekoliko NBA klubova. Konstantan napredak i rad se isplatio, pa je tako pomoćni trener Jazza jedna od traženijih trenera u Ligi.

Kokoškov je već bio jedno vrijeme u Sunsima, točnije od 2008-2013. godine,  te je bio ofenzivni koordinator, tj pomoćni trener. No sada ga Sunca žele vidjeti u glavnog ulozi. Watson je dobio otkaz početkom sezone, nakon toga klupu je preuzeo Triano, no on je samo privremeno rješenje. Kao njegova zamjena nedavno se spominjao i Fizdale, no ekipa iz Arizone izgleda preferira Igora.

Novi trener u Arizoni?

Kokoškov bi morao ostaviti trenutni posao, onaj pomoć trenera Jazza. Momci iz zemlje Mormona igraju ponajbolju košarku u NBA, a to je zasluga i našeg stratega. Kokoškov je glavni pomoćni trener u klubu koji sigurno grabi ka playoffu na gustom Zapadu, i to bez ijedne izrazite zvijezde. Tako bi čudotovorac s Eurobasketa mogao postati prvi naš trener s pozicijom glavnog trenera u NBA Ligi. Što je još zanimljivije, postoji i vrlo velika mogućnost da se ponovo spoji s Lukom Dončićem. Luka će gotovo sigurno biti izabran među prva tri picka na nadolazaćem draftu, a Sunsi su jedna od najgorih ekipa Lige. Tako da je lako moguće da će Kokoškov ponovo voditi Dončiča, a zajedno s njima i Bendera.

1 Trackback / Pingback

  1. Kokoškov preuzima Sunse, i dovodi najboljeg evropskog igrača? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*