Top destinacije za Chrisa Bosha

Fadeway World

Nakon više od jedne godine Miami Heat je napokon odlučio maknuti Boshov ugovor sa svog capa. To znači da je on sada slobodan potpisati za neku drugu ekipu. Chris je imao velikih problema s krvnim ugrušcima u plućima, te je bio izvan terena preko godinu dana. Jedno vreme mu je čak i život bio u pitanju, a ne samo njegova karijera.

-“Bosh je već rekao svojim članovima obitelji da će Heat maknuti njegov ugovor s capa. Dogovor je postignut između NBA lige, Bosha i Heata te će u sledećih nekoliko nedelja Chris postati slobodan igrač, a Miami će dobiti maksimalan cap relief.”- izjavio je izvor blizak NBA ligi.

To znači da je postignut specifičan dogovor prema kojemu Bosh može potpisati za neku drugu ekipu u NBA, a Heat će i dalje imati svoj cap relief. To je sada, prema novom CBA ugovoru, moguće ako je u pitanju posebno zdravstveno stanje. Tj. ukoliko igrač ima povredu koja mu ugrožava karijeru, a Bosh svakako ispunjava taj uvet.

Naravno doktori još uvek moraju dopustiti Boshu nastavak karijere, no ovo je svakako pomak s mrtve tačke. Inače Miami nije hteo otpustiti Bosha prije ovoga, jer ukoliko bi ga otpustili i on potpiše za neku drugu ekipu, oni mu i dalje moraju plaćati njegov ugovor. Ovako obe strane su zadovoljne.

Ako se Bosh uspije vratiti biti će jako zanimljivo videti koju će ekipu odabrati. Nekada jedna od najboljih četvorki lige u Raptorsima, žrtvovao je svoju statistiku za naslov. Bio je jako bitan član Velike trojke u South Beachu, a s Lebronom i Wadeom je dominirao Istokom. Moguće je da se vrati igranju s Lebronom i potpiše za Cavse, no nekako voleli bi ga videti čak i u Bostonu koji bi s ovim ulovom (uz naravno draft i poneki trade) postao ozbiljan contender Cavsima i Warriorsima.

3 LA Lakersi

Iako su u rebuildingu i gradi novi, mladi tim, Bosh bi doneo potrebnu stabilnost i iskustvo ovom timu. Lakersi nisu pretedent na titulu ali Bosh bi mogao igrati vrlo važnu ulogu u ovom timu. Što je nedavno i potvrđeno kada je Bosh viđen na treningu Lakersa. Magic još uvijek nije povukao potez, no Bosh bi vrlo lako mogao postati novi član Lakersa.

Bosh u La-la Landu?

2 Boston Celticsi

Najpotentiji tim u NBA i pretedent na visoku poziciju naredne sezone, Celticsi imaju sjajnu spoljnu liniju koju čine Isaiah Thomas, Gordon Hayward, i Marcus Smart. No na visokim pozicijama škripi, a Al Horfordu dobro bi došlo pojačanje.

1 Toronto Raptors

Povratak kući zvuči kao vrlo izgledna opcija. Ukoliko se vrati, s Lowryem i Derozanom Raptorsi bi mogli imati moćan tim, sposoban za najveće domete u narednoj sezoni. Bosh bi mogao biti odličan dodatak iovako jakoj klupi Raptorsa koja je među boljima u Ligi. Iskustvom bi sigurno pomogao, a vratio bi se (i vjerovatno završio karijeru) tamo gdje je sve počelo za njega.

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Doktori odlučili vraća li se Bosh iduće sezone! - Ostatak Sveta
  2. Bosh završava karijeru? - Ostatak Sveta
  3. "Još nije gotovo" - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*