Dobre ili loše vijesti za čarobnjake?

(Photo by Rob Carr/Getty Images)

Za razliku od Zapadne konferencije, na Istoku je većina stvari riješena. Bucksi koji su 8. imaju 5 utakmica prednosti nad Pistonsima, što je u ovom trenutku ipak previše za ekipu iz Detroita. Evenutalno ostaje za vidjeti kako će se tih 8 ekipa rasporediti između sebe, a tu je sve moguće. Od 4. do 8. pozicije razlika je samo 4 utakmice, a ekipe između su praktički samo na jednoj utakmici razmaka. Tako da je moguće da ću biti još promjena.

Trenutno 6. mjesto zauzima ekipa Wizardsa, a za trećeplasiranim Cavsima kaskaju samo 3 utakmice. Prije nekoliko mjeseci ih je pogodila teška povreda najboljeg igrača Johna Walla koji je mora na operaciju koljena. Wallu je ipak trebalo malo duže vremena da bude spreman od očekivanog, no Wizardsi nisu htjeli riskirat s njim.

-“John je odradio kompletan trening sa ekipom. Odradio je odličan posao i u defenzivi i u ofenzivi. Izgleda odlično, što je jako teško postići pogotovo nakon tako dugačke pauze. Pitanje je dana kada će se vratiti na parkete.”- izjavio je trener Brooks.

No Čarobnjaci su zaigrali iznenađujće dobro bez svog prvog playmakera, te bi neki čak rekli da su bolje izgledali bez njega nego s njim. .Zato se povlači pitanje dali je ovo dobra ili loša vijest za Čarobnjake. Već je nekoliko igrača uključujući Gortata i Beal indirektno reklo kako im je bolje igrati bez prvog playmakera, da lopta sada bolje kruži, te da je veće zajedništvo među igračima. No u posljednje vrijeme Wizardsi su upali u crnu rupu.

Igrači protiv Walla, hitan sastanak sa Gortatom!

Iako je na početku izgledalo kako stvarno igraju bolje bez njega, to je vrlo brzo prošlo. Izgubili su čak 6 od posljednjih 7 utakmica i vidi se da im fali igrač koji će povući kada je najpotrebnije. Wall je uvijek bio igrač koji nije bježao od odgovornosti, te je preuzimao na sebe završnice utakmice. Nadalje, kada se postavi pitanje koga bi radije imali kao playmakera Satoranskog ili Wall, odgovor je prilično jasan uz dužno poštovanje prema Čehu.

Tako da usprkos tome što možda dio ekipe nije zadovoljan s Wallom, on im je prijeko potreban za playoff. Igrač takvog kalibra je zapravo potreban svakoj ekipi, a sada će se vratiti taman da može uhvatiti optimalnu formu za playoff. Ostalo im je nekoliko utakmica do kraja sezone, te još uvijek imaju dosta velike šanse da izbore prednost domaćeg terena u playoffu, te bi Wall u nekoliko idućih utakmica mogao natrag na parkete.

 

1 Trackback / Pingback

  1. "Mi smo sebična ekipa" - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*