Scary Terry

USA Today

Preneseno sa: Boston Celtics Hrvatska

Nekako sam dobio osjećaj da ne dajemo dovoljno pažnje ovom momku, zato je vrijeme da dobije jedan poseban post.

Jučer je imao rekord karijere od 33 poena, zabio je 8 trica i jedna mu je nedostajala da izjednači Thomasov rekord franšize. Ako se pitate tko je bio zadnji igrač koji je zabio 33 poena u dresu Celticsa a da nije Kyrie Irving ili Isaiah Thomas, morat ćete se vratiti do 2014. godine da nađete utakmicu Jeffa Greena. To nije mala stvar.

Terry Rozier je od samog dolaska u ligu naišao na kritike. Doduše, nisu bile toliko upućene njemu koliko Aingeu jer ga je po mnogima birao previsoko, 16. pickom na draftu 2015. godine. Ipak, indirektno su svi govorili Rozieru da nije toliko dobar. Tri godine kasnije Rozier je jedan od ključnih rotacijskih igrača Celticsa, s ulogom i statistikom boljom od dosta igrača koji su birani ispred njega. Gledano po pozicijama, trenutačno me nitko ne može uvjeriti da su Mudiay i Payne bolji igrači, iako su bili birani prije. A trebali bi biti jer igraju u ekipama u kojima su im vrata ka minutaži otvorena.

Ozljede Irvinga i Smarta otvorile su Rozieru put većoj minutaži i većoj ulozi u momčadi i možemo reći da nije razočarao – u zadnjih šest utakmica bez Irvinga, Rozier bilježi 19 poena, 6 skokova, 5 asistencija, 1,8 ukradenih i samo 1,8 izgubljenih lopti u 36 minuta. Pritom šutira preko 42% i za dva i za tri poena – što nam govori da bi komotno mogao biti i prvi razigravač prosječnih NBA ekipa.

U međuvremenu je dobio nadimke T-Ro, Tito i Scary Terry, a upravo bi ovaj potonji trebao opravdati u doigravanju. Sa sve više samopouzdanja i iskustva, uvjeren sam da će ove godine u brojnim playoff utakmicama upravo on biti naš x-faktor. Ipak je on uz Smarta najduže u dresu Celticsa.

Rozier neće biti zvijezda i neće biti all-star, ali će uvijek biti savršeni komplementarni igrač. Pripremite se, najbolje tek dolazi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*