Top 5: Učinak naših 23/3-25/3/2018

1 Bojan Bogdanović

Odigrao je nekoliko slabijih utakmica i kao i obično vratio se sa fantastičnom šuterskom večeri. Ovaj puta žrtva su bili Clippersi, a Babo im je prakički potpisao “papire” za odlazak na pecanje. Pacersi su pod njegovim vodstvo došli do još jedne pobjede, a to je uvelike unazadilo Clipperse. Babo je rešetao iz svih pozicija, do kraja je utrpao 28 poena uz čak 66% šuta. Opet je bio agresivan u prodoru, a kako je bio odličan u šutu izvana imao je dosta prostora što je odlično koristio.

2 Nikola Jokić

San Nuggetsa o playoffu još uvijek živi. Uvelike zahvaljujući Jokiću. Dobili su uzdrmane Wizardse, koji su već nekoliko posljednjih utakmica u velikoj krizi. Joker je to iskoristio na najbolji mogući način i odigrao je odličan meč. Izvana je pogodio čak 3 trojke, no šut ga općenito nije najbolje služio, imao je Nikola i bolje dane ali opet je došao do 25 poena. Asistirao je i skakao kao i obično, a najbitnije je to da su Nuggetsi uspjeli održati kakav takav korak za Wolvesim u borbi za doigravanje.

3 Jusuf Nurkić

Devet pobjeda zaredom su prekinuli Rocketsi, no nije dugo trebalo Blazersima da se vrate starim navikama. U direktnom dvoboju za 3. mjesto Zapada dobili su Oklahomu i tako potvrdili domaći teren u doigravanju. Ponajbolji igrač ekipe je bio naš Jusuf Nurkić. Osim što se sjajno nosio s Adamsom, ubacio je 17 poena, te je odigrao ključnu obranu. Melo je probio udvajanje te krenuo na koš, a tamo ga je čekao Nurkić. Sjajno je parirao Melu, bez ikakvog faula i natjerao Mela na grešku. To je prelomilo susret i Blazersi su uzeli veliku pobjedu.

4 Mario Hezonja

U duelu začelja Lige Hezonja je odigrao odličan meč protiv Sunsa. Imao je pravi allround učinak a moglo ga se vidjeti svuda po terenu. Ubacio je ukupno 14 poena uz gotovo 60% šuta, a pokazao je da mu odgovara pozicija četvorke te je skupio 8 skokova. U obrani je bio fantastičan, nešto na čemu su mu prigovarali svo ovo vrijeme. Uzeo je čak 4 lopte igračima Sunsa, te im udario 2 blokade.

5 Nikola Vučević

Hezonjin suigrač je također odigrao odličan meč. Vučević je bio na svom standardnom nivou u ekipi Magica. Glavni inicijator svega dobroga (uz Hezonju) u ovom meču. Opet je bio prva opcija, centri Sunsa su imali velikih problema s njim. Iskoristio je dosta šuteva, no na kraju je bio najbolji strijelac, a obrana je bila na solidnom nivou. Ne tako dobrom kao Hezonja no i dalje solidno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*