Top 5: Učinak naših za 26/3 27/3/2018

1 Nikola Jokić

Nikola nije mogao sam protiv najbolje ekipe Istoka. Protiv Sixersa je odigrao nešto slabiju utakmicu, no vratio se starim navikama protiv Raptorsa. Teška centarska linija Kanađana nije imala rješenja za Nikolu, razvlačio je obranu a Valančiunas i Poetl to jednostavno nisu mogli pratiti. Bio je na rubu triple double učinka, falilo mu je samo dva dodavanja, no ni to nije bilo dosta. Na kraju je imao 28 poena na svom kontu, dao je sve od sebe no Nuggetsi su svakom utakmicom sve dalje od playoffa.

2 Jusuf Nurkić

Nurk u posljednje vrijeme igra sjajnu košarku. Protiv Pelikana odigrao je odlično na oba kraja terena. U obrani je dominirao, otjerao je Pelikane od koša, udario je 4 blokade i potpuno zatvorio sve pristupe obruču. U napadu je pokazao široku lepezu svojih floatera i poluhoroga, te je natpao koš Pelicansa i uz Lillarda je bio najbolji u ekipi. U zadnjoj četvtini održao je Blazerse u igri. Nakon što su odličnom serijom stigli rezultat, prvo je Nurk popravio promašaj Lillarda i donio izjednačenje, a poentirao je i u idućem napadu. Odlična završnica sjajne utakmice.

3 Dario Šarić

Sjajno je otvorio utakmicu, ubacio 7 vezani poena odmah na početku, a tijekom čitave utakmice je bio nerješiva enigma za Nuggetse. Nastavio je sjajnu šutersku formu, ubacio je 3 trojke a iz igre je bio točno na 50% ubačaja. Odlično je trčao u tranziciji, iskoristio je nekoliko asistencija svojih suigrača i u potpunosti iskoristio šuplju obranu Nuggetsa koji su sve dalje od playoffa. Sixersi su dobili meč, a Dario je još jednom bio ponajbolji igrač svoje ekipe.

4 Bojan Bogdanović

Babangida izrešetao prvake. Bojan nastavalja s odličnim igrama, ovaj puta žrtva su bili Warriorsi. Bio je najbolji u ključnoj trećoj četvrtini kada su Pacersi preuzeli kontrolu nad utakmicom. Podijelio je nekoliko asista za Oladipa, a i sam je ubacio 8 poena u dionici. Nastavio je odmah početkom četvrte, a do kraja je dogurao do 17 poena uz po 2 asista, skoka i ukradene lopte.

5 Miloš Teodosić

Samo jedno poluvrijeme je bilo dovoljno da Teo pokaže zašto je ponajbolji europski play. Sjajno je dirigirao igrom Clippersa, dok je on bio na parketu imali su prednost od 9 poena. Podijelio je nekoliko fantastičnih asista, u njegovom stilu, a ona Jordanu je završila i na Top 10 akcija večeri. Stigao je ubaciti i 13 poena, no nažalost obnovio je povredu stopala, a možemo se samo nadati da nije ozbiljnije prirode kao na početku sezone.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*