Beli Jordan

Igrajući za Minnesotu u sezoni 2002-2003, imao je skromnu minutažu i svega 1,9 poena i 0,8 asistencija u 42 odigrane utakmice. Malo za igrača kojega su prozvali „belim Jordanom“, i jednim od najvećih talenata koje je Srbija imala. Igor Rakočević osvajao je zlata sa mladim i seniorskim reprezentacijama Jugoslavije, kasnije Srbije i Crne Gore.

U svim klubovima u kojima je igrao imao je odlične statistike, Crvenoj zvezdi, Budućnosti, Pamesi, Taukeramici, Realu, Efesu… Bio je najbolji strelac Taukeramike sa kojom je bio i prvak Španije 2008. Ikona je Zvezdinih navijača. I pored navedenih uspeha mnogi smatraju da je njegov učinak, posebno u reprezentativnom dresu, mogao biti veći.

Ostati ć upamćena blamaža reprezentacije SCG 2005. godine na EP kada smo bili domaćini i kada je selektor Obradović održao uzbudljivu konferenciju na kojoj je prozvao nekoliko igrača zbog „ega“ i nezalaganja na terenu. Iako ih nije imenovao, javnost je brujala o tome kako Rakočević i Marko Jarić – tada prvi plej reprezentacije – nisu komunicirali. Sve je kulminiralo verbalnim i fizičkim obračunom u svlačionici, u kojem su učestovali Rakočević, Jarić i krilni centar Dejan Tomašević. (Photo: mojacrvenazvezda.net)

1 Trackback / Pingback

  1. Naši u NBA: Srba i Hrvata za 9 petorki! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*