“Maleni” ostaje u La-la Landu?

Pre samo godinu dana igrao je u velikom stilu, bio je jedan od najboljih playeva lige i vodio je Celte do prvog mesta na Istoku nakon regularnog dela i pripretio Cavsima i Lebronu da im ugrozi tron. No, dogodila se povreda kuka, trade, loša epizoda u Cavsima, pa dolazak u Lakerse gde je počeo da liči na sebe.

No, Isaiah Thomas baš nema sreće. Taman se uklopio u Waltonov sistem, kada ga je zadesila nova povreda. Ponovo je u pitanju kuk, i ponovo omaleni Thomas mora na operaciju. Za njega je sezona verovatno završena, a Lakersi su se sada našli u dvojbi. Zadržati ili pustiti Thomasa kojemu ističe ugovor koncem sezone.

Loše je po Thomasa i to što je propustio potpisati veike ugovore koje su potpisivali slobodni agenti 2016. i 2017, i trenutno igra za 6,2 miliona godišnje. No, Thomas se dosta dobro uklopio u Waltonov sistem, te ga sada Lakersi žele zadržati.

Kako sada stvar stoje spremni su mu ponuditi jednogodišnji ugovor. Trenutno nije poznato koliko će mu novca ponuditi, no Lakersi imaju dosta prostora pod capom tako da to ne bi trebao biti problem. Ovo je možda idealno rješenje za obje strane. Thomas će se preko ljeta potpuno oporaviti od povrede, te će iduće sezone sigurno pružati puno bolje igre.S druge strane jednogodišnji ugovor nije veliki rizik za Lakerse. Ako eksperiment ne prođe dobro i Thomas se ne vrati u prijašnju formu neće im opteretiti cap na duže vrijeme.

Walton je izjavio kako je oduševljen s Thomasom i načinom na koji utječe na mlade momke iz Los Angelese te je izjavio kako bi ga sigurno volio zadržati. -“Tim mu je uvijek na prvom mjestu, nikada se nije ni oko čega žalio dok je kod nas. On i Randle su razvili sjajnu kemiju na terenu, a posebno mi se svidjela “svađa” između njega i Kuzme. Na kraju krajeva odličan je utjecaj na mlade momke koje imamo u ekipi.”- izjavio je Walton za omalenog beka.

Tužan ispraćaj iz Clevelanda

Nije se Isaiah Thomas proslavio u Clevelandu. Čini se da je prvo njegova povreda, potom vrlo slabi nastupi, a kasnije i bahatost prema saigračima (posebno prema Lovu u svlačionici) ubrazala njegov odlazak iz kluba.

Čovek koji je imao brilijantnu sezonu u Bostonu i koji u velikoj razmeni za Irvinga stigao u the Land kao veliko pojačanje, pokazao se vrlo brzom suvišnim, a šta misle o njegovom učinku u dresu Clevelanda pokazali su i navijači kluba kroz ovaj šaljivi ali i pomalo tužni video:

1 Trackback / Pingback

  1. Boogie i Isaiah ponovo zajedno? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*