Najefikasniji Vuk u povijesti

Ovo je bila večer kada je Karl Anthony Towns ostavio Garnetta, Sprewella i ostale legende Wolvesa iza sebe. Odigrao je u najmanju ruku fantastičan meč, oborio rekord franšize i donio pobjedu. Sinoć ga je bilo nemoguće čuvati, Hawksi su muku mučili da ga zaustave, a Towns je samo trpao.

Ovo je bila izuzetno bitna pobjeda za Wolvese no ona je došla teže od očekivanog usprkos sjajnom Townsu. Wolvesi su uspjeli doći do 8 poena prednosti na poluvremenu, a u trećoj su otišli na dvoznamenkastu prednost. Najviše je bilo u posljednjoj, čak 16 razlike, no onda su Hawksi počeli stizati rezultat. Napravili su 11-4 seriju, te su došli na samo 5 razlike. No Towns uzima stvar u svoje ruku, ubacuje nekoliko poena i stvari su bile rješene.

Towns je ubacio fantastičnih 56 poena uz nevjerovatno dobar šut. Iza linije 7,24 je gađao 6/8, a ukupno je šutirao 19/32. Uz sve to upisao je i double double učinak, dodao je 15 skokova i 4 asista na svoj konto, a ovo mu je 63. double double ove sezone te je po tome prvi u Ligi. Poslije Townsa najbolji je bio naš Bjelica koji je ubacio 14 poena uz 6 skokova.

U redovima Hawksa Muscala je s klupe ubacio carrer high 24 poena, dok je Taylor zabio 20. I ovu utakmicu su igrali bez najboljeg igrača Schroedera koji se oporavlja od povrede.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*