I za Embiida gotovo!

Loše vesti za 76erse! Jedan od njihovih stožernih igrača Joel Embiid, kako su pokazali rezultati, zadobio je potres mozga i frakturu kosti u sudaru sa Fultzom i neće ga biti dve do četiri nedelje. Ovo je veliki udarac za ambiciozni tim Phile koji je u najboljoj formi na Istoku i ozbiljno je pripretio Cavsima u borbi za poziciju broj 3.

Proteklih nekoliko godina Sixersi su bili ekipa koja je imala najviše problema s povredama. Već po nekom “receptu” prvi pick Sixersa redovno propušta prvu sezonu zbog povrede. Ili bar većinu sezone. Tek što su se svi oporavili, a Sixersi počeli sa sjajnim igrama, doživjeli su još jedan udarac. Taman su bili u naletu i opasno su ugrozili treće mjesto Istoka Cavsima ostali su bez najboljeg igrača Joela Embiida.

Na utakmici s Knicksima Embiid se sudario s Fultzom te je doživio povredu glave. Meč nije nastavio, no kontrole poslije meča nisu ukazivale na težu povredu.

Nažalost dodatnim pretragama je ustanovljeno kako će Embiid ipak morati na operaciju. Doživio je orbitalnu frakturu, te lakši potres mozga i to u prijevodu znači da Embiid propušta minimalno tri tjedna. Propušta sigurno ostatak regularne sezone, te prvi krug playoffa, no ukoliko Phila prođe prvi krug postoje šanse da se Embiid vrati. No ipak Sixersi trebaju pobijediti i proći taj prvi krug bez najboljeg igrača. Isto tako na Istoku situacija nije rješena te vrlo lako mogu izgubiti prednost domaćeg terena u prvom krugu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*