Radonjić menja Đorđevića na čelu bavarskog diva?

Izvori: KOŠ magazin, Danas.rs

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević dobio je otkaz u minhenskom Bajernu. Uprava nemačkog kluba odlučila se na ovaj potez nakon što su Bavarci eliminisani u polufinalu Evrokupa od Darušafake, a potom u prvenstvu doživeli poraz (tek drugi ovosezonski), i to od Albe, koja je u Minhenu trijumfovala sa 72:91.

Otpuštanje Đorđevića, kog će u subotu protiv Oldenburga odmeniti pomoćnik Emir Mutapčić, “dok klub traži novo rešenja za šefa stručnog štaba” – kako se navodi u saopštenju Bajerna, obrazložio je izvršni direktor kluba Marko Pešić:

“Posle dugog razmišljanja, shvatili smo da je našem timu potreban novi impuls i jedan novi pristup od strane vođstva. Uradili smo to iako smo prvi na tabeli Bundeslige, što bi u ovoj situaciji mnoge moglo da zbuni, a toj teškoj odluci smo pribegli u sklopu naših novih, velikih ambicija. Saši Đorđeviću se ceo Bajern zahvaljuje na njegovoj posvećenosti i ostvarenim rezultatima. Želimo mu sve najbolje”, rekao je Pešić.

Prema poslednjim informacijama, trenersku palicu u Bajernu mogao bi preuzeti bivši trener Crvene zvezde, Dejan Radonjić. Radonjić je, nakon razlaza sa Crvenom zvezdom, već odbio par ponuda, ali bi eventualna Bajernova mogla da deluje primamljivo. U timu su trojica srpskih igrača (Jović, Lučić, Mačvan), odnosno dvojica koje je trenirao u Crvenoj zvezdi (Cirbes i Jović), kao i Nihad Đedović sa prostora Balkana. Pauzu od trenerskog posla Radonjić je iskoristio za usavršavanje engleskog jezika. Popularni Deki je u dobrim odnosima sa Svetislavom Pešićem, koji je uprkos angažmanu u Barseloni, odlično upućen u dešavanja u Bajernu i njegova reč se veoma poštuje. NJegov sin je izvršni direktor i zadužen je za kadrovsku politiku. Radonjić je nedavno imao porodičnu tragediju i u četvrtak je otputovao za Crnu Goru.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*