Kakav jubilej za Nikolu Vučevića!

U svojoj šestoj sezoni u kojoj nastupa za Orlando Magic i u kojoj potvrđuje status stožernog igrača, crnogorski centar Nikola Vučević zabeležio je i jedan jubilej – odigrao je 400-ti meč za franšizu sa Floride. U tih 400 mečeva, Vučević je u proseku beležio 16.o poena i 10.5 skokova, uz 50.2 % šuta iz igre.

Sa ovih 400 mečeva, Vučević se nalazi na 10 poziciji večne liste Orlanda po broju odigranih pozicija, a vrlo brzo bi mogao da se popne na 8. poziciju, jer mu fali samo 12 mečeva da prestigne Turnera i Horace granta. Na večnim listama Magica, Vučević je 9. po broju odigranih minuta (12.668) i drugi po broju skokova (4.184) iza neprikosnovenog Supermana, Dwighta Howara (8.072).

Sjajno otvaranje i – peh

Nikola Vučević je sjajno otvorio sezonu. Ako pogledamo statistiku vidimo da su u oktobru njegovi proseci bili odlični – 20.7 poena, 8.7 skokova, uz sjajne procente šuta iz igre (55 %) i za tri poena (40.5 %).

Igrač meseca: Nikola Vučević, Orlando Magic

No, krajem decembra desio se peh za Magic. Nikola Vučević je zbog povrede ruke pauzirao više od mesec dana. Vučević se povredio u 5 minutu meča sa Wizardsima kada je nezgodno udario Porter. Nakon pregleda ustanovljen je prelom metakarpalne kosti leve ruke.

Vučević je već godinama unazad ključni igrač u timu Orlanda, prava double double mašina. U ovoj sezoni beleži 17.1 poena, 9.2 skokova 3.3 asistencije i 1.1 blokadu po meču. Nažalost, Magic nikako da napravi rezultatski iskorak i ekipa je koja tavori na dnu Istoka.

Inače Nikola je poznat i kao navijač jednog velikog italijanskog kluba:

>>> Vučević u šoku: Legenda napušta njegov omiljeni klub

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Sjajna izdanja hrvatskog trojca - Ostatak Sveta
  2. Svestrani Jokić, raspucani Mirotić, Teo i Nurkić po navici! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*