“Europska” lekcija za najbolju ekipu Lige

Donedavno se činilo kako neće ni uhvatiti playoff, kako je njihovo vrijeme prošlo, a onda Spursi odigraju ovakvu utakmicu i sve nas demantiraju. Ne mogu ih omesti niti povrede najboljih igrača, niti drame, a ni najbolja ekipa Lige. Sinoć je dvoboj Rocketsa i Spursa izgledao kao da su Spursi na čelu Lige, a Rakete da se bore za playoff. Popović je održao sat obrane D’Antoniu i pokazao kako se to radi. Uspio je zadržati Rakete na samo 83 poena, što je najmanje u sezoni, a uspjeli su ubaciti samo 7 trojki kroz čitavu utakmicu. Spursi ih nisu puštali niti sekunde i ovo je bila prava demonstracija defenzivne moći.

Početak je pripao Spursima, odmah su pritisnuli obranu i dopustili su Raketama samo 17 poena u prvoj dionici. Ključni čovjek na početku je bio Rudy Gay. Krajem prve i početkom druge igrao je fantastično, ubacio je 6 poena u dvije minute i jedan je od najzaslužnijih za prednost Spursa na poluvremenu.

Utakmica je bila riješena u posljednoj dionici. Spursi su još malo pritegnuli u obrani, posebno su dobro pazili na kombinaciju Harden-Capela, te su uspjeli prelomiti meč. Otvorili su posljednju dionicu sa 19-8, te su 5 minuta do kraja došli do najveće prednosti koja je iznosila 20 poena viška. Rakete su probale odgovoriti, no Harden se ispromašivao, izgubio je nekoliko lopti i Spursi su mogli slaviti i prije završetka meča.

Rudy Gay je na kraju ubacio 21 poen uz odličan 9/13 šut iz igre i bio je ključan u ovoj pobjedi. Uz njega standardno dobar je bio Aldridge sa 23 poena i čak 14 skokova, a najveće pohvale zapravo idu obrani. Limitirali su Hardena, odlično su se rotirali na njemu i uspjeli ga zaustaviti. Iako je Brada ubacio 25 poena, te je imao 8 dodavanja, uputio je dosta šuteva, te je izgubio čak 5 lopti od kojih su 2,3 bile u ključnim trenutcima. Gordon je jedini nešto pokušavao, ubacio je 18 poena, dok je ostatak ekipe zakazao.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*