“Želim biti novi Steve Nash”

Sporting News

Hawksi su jako riskirali na ovom draftu. Tradeali su Dončića kako bi mogli uzeti Trae Younga. Momka koji bi mogao postati novi Curry, no i pokazati se kao flop. Kako je igrao na prvoj Ljetnoj Ligi, činilo se kako su Hawksi grdno pogriješili. Mučio se sa šutom i ukupno pogodio samo 9/36 šuteva tijekom Lige. Većina pokušaja čak nije niti bila blizu obruča i Young je izgledao kao da baca cigle.

Užarena Ljetna Liga

-“Teško je, moram priznati. Airball je jedan od najgorih osjećaja koji poznajem. No, moram igrati dalje i ne razmišljati o tome. Promašivati ću šuteve, s tim sam se već pomirio. Nije realno da svaki večer šutiram 30/30.”- izjavio je novi bek Hawksa nakon Ljetne Lige. Nakon toga gledao je svoje snimke kako bi uvidio gdje griješi i kako bi to mogao ispraviti. Rezultati su bili ekspresni. Young je proigrao u Las Vegasu i sada jasno smo vidjeli zašto su ga Hawksi izabrali.

Real deal

Kao i u Ljetnoj Ligi, početak u NBA Ligi je bio dosta težak. Dosta je promašivao, te se još uvijek navikavao na novi stil igre. No, vrlo brzo je proigrao. U ovom sistemu Hawksa gdje je on dominantni playmaker počeo je igrati besprijekoran pick n’roll, a kako je sezona odmicala i njegova šuterska forma je rasla. Neviđen “boom” je imao nakon Allstara, bilježi stvarno sjajne brojke.

ROY utrka još nije gotova

Već sada je postao elitni playmaker, igra pick kao veteran, a njegovi centri Collins i Len imaju sezone karijere. Iako su Hawksi dosta loši ove sezone, što se tiče scorea, igraju košarku koja ima i glavu i rep. Dončić prije samo nekoliko tjedana nije imao konkurencija, a sada je Young u vrlo uskom izboru. Iako Luka i dalje sigurno osvaja, za Younga je uspjeh što se uspio približiti Luki već u ovoj godini.

Ovakve igre je pružao na sveučilištu, gdje je jedno vrijeme bio najbolji strijelac i asistent NCAA Lige. Tijekom predraft perioda nabacio je nekoliko kila, radio je s Curryevim trenerom i čini se da se isplatilo. Zbog građe i stila igre ga najviše uspoređuju baš s Curryem, no Young ima jednog drugog idola.Već tada smo znali na kome će bazirati igru. -“Kada sam odrastao najdraži igrač mi je bio Steve Nash. Iako ih pokušavam ukombinirati, pokušavam ipak više biti Steve Nash, nego Curry. Iako me često uspoređuju s Curryem zbog stila igre i slažem se s tim. No Nash je Hall of Famer, ne sumnjam da će i Curry biti nakon karijere. No želim pokazati da znam dodavati. Moram na tome raditi i biti još bolji.”- izjavio je Young.

 

 

1 Trackback / Pingback

  1. Ja nisam novi Curry, ja sam Trae i sinoć sam utišao the Land! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*