Ponajbolja NCAA ekipa u povijesti?

Sinoć na repertoaru nije bilo NBA utakmica. No, umjesto toga smo dobili finale NCAA lige u kojem su se sastavli Michigan i Villanova. Villanova je bila izraziti favorit, imali su najbolji napad u državi, te su puno uvjerljivije stigli do Finala. No na ovakvim utakmicama nikoga ne treba unaprijed otpisivati, što su najbolje prezentirali dečki sa Loyole koji su dogurali do Final Foura.

“Pepeljuga” završila svoju priču

U ovoj utakmici nije bilo neizvjestnosti. Favoriti su u potpunosti opravdali svoju ulogu i furioznim ulaskom u drugo poluvrijeme su riješili sve dvojbe. Wolverinesi su bolje otvorili meč, imali su prednost na samom početku, no onda je trener Wright u igru stavio šutera Donte DiVicenza. On je sjajno otvorio meč, ubacio je 12 poena u prvom poluvremenu i bio glavni i odgovorni za 23-7 seriju Villanove s kojom su zatvorili prvi dio utakmice.

U drugi dio je ušao još bolje, ubacio 9 poena zaredom i tu je praktički priči bio kraj. Nova je otišla na preveliku prednost, DiVicenzo je bio preraspoložen i mogli su polako početi slaviti novi naslov. Na kraju su utakmicu dobili sa 17 poena razlike, a čitav ovaj turnir su bili nevjerovatno dominantni. Dobili su sve utakmice na Turniru sa dvoznamenkastom razlikom, a to je uspjelo još samo trima sveučilištima prije njih, North Carolini 2009. ,  Dukeu 2001. i Michigan St. 2000. godine. Uz to posljednje sveučilište koje je obje utakmice na Final Fouru dobila sa minimalno 16 razlike je bilo UCLA i to davne 1968. godine.

Nova je bila i najbolja napadačka ekipa u NCAA i to su i dokazali na Final Fouru. U polufinalu su ubacili rekordnih 18 trojki, a ovaj puta su stali “samo” na 10 s tim da je DiVicenzo ubacio 5. Tako su postali prva ekipa od 2003. godine (North Carolina) koja je imala najbolji napada i da je uzela naslov prvaka. Villanova je tako uzela svoj drugi naslov u tri godine, a ove sezone je bila posebno dominantna. Nitko im nije bio ni blizu na Turniru i pokazali su dominaciju kakvu nismo vidjeli godinama u NCAA.

DiVicenzo je uzeo nagradu za najboljeg igrača, potpuno zasluženo. Ubacio je 31 poen s klupe uz odličan 10/15 šut iz igre. Imao je i 2 sjajne blokade, te je sakupio 5 skokova. Bridges je dodao 19 poena i tako zaključio svoju NCAA karijeru s naslovom. U redovima Michigana Wagner je odlično počeo meč, no vrlo brzo je Nova našla rješenje za njega. Do kraja je ubacio 16 poena uz 7 skokova, dok je najbolji strijelac bio Abdur-Rahkman sa 23 poena.

1 Trackback / Pingback

  1. NCAA: Dobrodošli u 'martovsko ludilo'! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*