Šta se dešava sa DeRozanom?

Sinoćnji derbi Istoka su igrali prvoplasirani Raptorsi  i trećeplasirani Cavsi. U dosadašnjim sezonama Kralj se redovno lagano obračunavao s Kanađanima. Pogotovo u prošlogodišnjem playoffu kada je izgledalo kao da igra protiv juniorske konkurencije, a ne protiv legitimne playoff ekipe. Ovaj puta mu je bilo malo teže, no Lebron je pokazao tko je Kralj Istoka. Cavsi su još jednom pokazali kako su rak-rana za ekipu Toronta i da Casey i dalje ne zna kako zaustaviti Lebrona i doći do pobjede.

Utakmica je čitavo vrijeme bila u egalu. U početku su se ekipe izmjenjivale u vodstvu, a na veliki odmor se otišlo sa 8 poena prednosti za Cavse. Do kraja su Cavsi bili u prednosti, nisu dali Raptorsima da se razmašu, a utakmicu su riješili slobodnim bacanjima. Raptorsi nisu odustajali sve do samog kraja, iako nije bilo realne šanse da stignu Cavse. No momci iz Clevelanda su imali mirnu ruku s bacanja, tako da pobjeda nije dolazila u pitanje.

Ovo je drugi puta u dva tjedna da su Cavsi dobili najbolju ekipu Istoka i tako su potvrdili da će Raptorsi morati proliti puno znoja kako bi došli u Finale. Uz to, Kanađani su u padu forme. Izgubili su čak 5 od posljednjih 8 utakmica, dok su prije toga nanizali 11 pobjeda zaredom. Lowry je također bio dosta loš, nije mogao ništa ubaciti, a njega će najviše trebati da se pojavi u playoffu. Casey mora polako početi s dizanjem forme svojih igrača, jer s ovakvom igrom u doigravanju nemaju što tražiti.

Lebron je za Cavse ubacio 27 poena uz 10 skokova i 6 dodavanja, a ovom utakmicu je prestigao i Kobea Bryanta po broju utakmica sa 20+ poena.

Cijela petorka Cavsa je bila dvoznamenkasta. Calderon je pružio odličan meč sa 19 poena i 4 asista, dok je Love ubacio 18 poena uz odličan 7/11 šut, te čak 15 skokova. Kod poraženih Derozan je ubacio 19, a Litvanac Valanciunas 17 uz 10 skokova.

U padu forme je i najbolji igrač Raptorsa, i jedno vreme kandidat za MVP sezone, Demar DeRozan… U poslednjih šest mečeva Raptorsi imaju svega 2 pobede, a DeRozan je pogodio tek 1 trojku iz 18 pokušaja. Evidento igra loše, posebno nakon All Stara, što zabrinjava sve u Torontu, posebno pred play off:

https://twitter.com/statmuse/status/981341118666194944

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*