Crna mačka za Popa i Spurse

Prvi puta još od daleke 1997/98 sezone Lakersi su odradili metlu protiv Spursa u reglarnoj sezoni. Pop i njegovi momci još uvijek nisu našli lijeka za mladu ekipu Lakersa i sada su ubilježili još jedan poraz protiv njih. Očekivala se lagana pobjeda Spursa, Lakersi su igrali i sinoć, a izgubili su i posljednje 3 utakmice. No, Waltonovi momci se nisu predali, izborili su produžetak i tamo još jednom došli do pobjede protiv Spursa. Ovo nikako nije odgovaralo Spursima, sada su izjednačeni s Thunderima na 5. mjestu, a samo su pola utakmice ispred Jazza.

Lakersi su tek u posljednjoj četvrtini upalili motore. Gubili su 8 razlike na ulasku u posljednju dionicu, no imali su plan. Nakon što je najbolji igrač Spursa dominirao tijekom tri četvrtine, Walton je odlučio malo promijeniti taktiku i početi ga udvajati. Usporio je Lamarcusa i  Lakersi su odjednom počeli smanjivati rezultat. Veliku ulogu je imao i Frye koji je bio gotovo nepogrešiv iz igre, a svoj obol je dodao i Kuzma. Tako su Lakersi došli u priliku čak i pobijediti u regularnom dijelu, no Hart nije uspio ubaciti polaganje i otišlo se u produžetak.

Tamo je mirne i hladne glave bio jedan od mlađih, rookie Kyle Kuzma. U produžetku je ubacio 6 poena, a Lakersi su totalno razbili Spurse u produžetku. Ubacili su im 14 poena, a dopustili su samo 4, praktički ih je sam Kuzma nadigrao. Rookie je do kraja ubacio 30 poena, a u ovoj utakmici je oborio i nekoliko rekorda. Postao je prvi rookie u povijesti NBA lige sa 1200 poena, 450 skokova i 150 pogođenih trojki. Uz to postao je prvi igrač Lakersa još od Magica koji je u svojoj rookie sezoni imao barem 4 utakmice s 30+ poena. Fantastično ostvarenje za momka izabranog u drugoj rundi.

Osim Kuzme odličan meč je odigrao i Caldwell Pope sa 21 ubačajem, te po 6 skokova i asista. Već spomenuti Frye je meč završio sa 19 poena, dok je naš Zubac dobio čak 29 minuta i za to vrijeme imao jedno fantastično zakucavanje preko Bertransa, te je ubacio 8 poena uz po 6 skokova i 6 asistencija.

Aldridge je ubacio 28 poena uz 9  skokova, dok je Murray dodao 23 uz 10 skokova i 6 asistencija.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*