Katastrofalna vest za Celte!

Loša da lošija ne može biti vest za Celticse! Naime, kako prenosi ESPN-ov Adrian Wojnarowski, zbog nedavne operacije kolena prva zvezda Bostona Kyrie Irving završio je sezonu, i nećemo ga gledati niti u play offu.

Nakon operacije levog kolena, All star šuter neće imati dovoljno prostora za oporvak i uskoro će i sam klub objaviti da je za njega sezona završena. Ovo je još jedan udarac za Boston koji od samog starta sezone ne računa na Gordona Haywarda, a trenutno su na drugom mestu Istoka sa 53 pobede i 25 poraza.

Irving je u ovoj sezoni beležio 24.4 poena, 5.1 asistenciju i 3.8 skokova.

Istorijat povrede

Ovim je najveća NBA bolnica je doživjela još jedan veliki udarac. Odmah na početku sezonu izgubili Haywarda, nedavno je i rezervista Theis završio sezonu, Smart je otišao na operaciju, te je Brown još uvijek u protokolu zbog mogućeg potresa mozga, a sada su doživjeli i najveći udarac dosada. Kyrie Irving ne igra već nekoliko utakmicu zbog problema s koljenom, zbog čega je morao na operaciju.

Kelti nisu zadovoljni s njegovim oporavkom, te će tražiti drugo mišljenje. Prvotno je trebao samo odmoriti utakmicu dvije kako bi se koljeno oporavila, no to se dosta odužilo. Osjetio je probleme u utakmici protiv Rocketsa, a u utakmici s Pacersima je odigrao samo 16 minuta. Prema rasporedu trebao je propustit samo dvoboje s Wizardsima i Magicom kako bi se koljeno u potpunosti oporavilo, je Irving je već imao problema s njim u Finalnoj seriji 2015. godine. Nakon toga Stevens ga je polako trebao uvoditi u igru, no koljeno se nije oporavilo i sada je propustio i iduće dvije utakmice, protiv Pelicansa i Thundera.

Sada je stanje već alarmantno. Iako Keltima drugo mjesto nije upitno, bez Irvinga nisu niti blizu ista ekipa. Kada se tu dodaju i ostale povrede koje su pogodile Kelte bitno im se smanjuju šanse u playoffu. Vrlo vjerovatno je da je ova sezona izgubljena za Kelte.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*