Da li će učenik nadmudriti profesora?

Sve smo bliže i bliže samom kraju sezonu. Preostala je još nekolicina utakmica, a još uvijek se vode borbe za pozicije. Na Zapadu je napeto pri dnu, no na Istoku večeras pada odluka oko trećeg mjesta. Susret jednog od najugodnijih iznenađenja Lige Sixersa i Cavsa koji su uvijek opasni s Lebronom u sastavu. Trenutna situacija je ovakva. Cavsi drže treće mjesto sa 49-30 scoreom, a Sixersi kasne za njima samo jednu utakmicu te imaju 48-30.

U međusobnim susretima Cavsi zasada imaju prednost, dobili su prve dvije utakmice protiv Phille, no u posljednjoj je pobjeda otišla na stranu momaka iz Rockyevog grada. Prva utakmica je bila praktički šetnja za Cavse. Lebron je ubacio 30 poena uz 14 skokova, tu je još bio i Wade koji je s klupe dodao 15 i Cavsi su ostvarili laganu pobjedu od preko 20 razlike.

Desetak dana nakon toga smo dobili ponovni susret ovih ekipa, a Sixersi su već tada pokazali znatni napredak. Sada je bilo gusto do same završnice i Cavsi su puno teže došli do pobjede. Još su ovu utakmicu bili i bez Embiida koji je u prvom susretu ubacio 30 poena. Petorka je ravnomjerno rasporedila poene. Redick i Covington su ubacili po 19, a naš Šarić je bio odličan sa 17 poena. Lebron je ubacio identičan broj poena kao i u prvoj utakmcii, s tim da je ovaj puta ubilježio jedan skok manje, te čak 13 asista.

Kako su svaku utakmicu bili sve bliži i bliži u trećem meču su napokon dobili Cavse. Petorka je opet bila sjajna, svi su bili dvoznamenkasti, a opet je najbolji strijelac bio Redick. Ubacio je 22 poena uz 4 pogođene trojke, dok je Šarić dodao 1 uz 9 skokova. Nevjerovatno, no Lebron je opet ubacio 30 poena, no ovaj puta je izostala ikakva pomoć suigrača. Nance je ubacio 13 poena i to je bilo najviše pomoći što je Lebron dobio.

Sada ulazimo i u posljednji susret, okršaj učenika Simmonsa i učitelja Lebrona. Simmons neodoljivo podsjeća na Lebrona u mlađim danima (s tim da je Lebron već tada bio puno bolji šuter od Simmonsa). Način na koji igra, vodi ekipu i kontrolira ritam nisu bili viđeni još od doba kada je “učitelj” došao u Ligu. Sixersi će biti oslabljeni neigranjem Šarića koji je dosada u svakoj utakmici bio na razini zadatka. Naravno meč propušta i Embiid koji bi se trebao vratiti na parkete ukoliko Sixersi izbore drugu rundu.

Pobjedom u ovom meču Sixersima ostaju šanse da se domognu trećeg mjesta. I dalje će morati čekati kiks još jedan kiks Cavsa, no ukoliko izgube sve šanse im padaju u vodu. U prilog im ide i sjajna forma, trenutno imaju čak 12 pobjeda u nizu, još od polovice trećeg mjeseca ne znaju za poraz. Simmons je fantastičan u ovim mečevima, preuzeo je ekipu na sebe i igra sjajnu košarku. S druge strane Cavsi su kao i cijelu ovu sezonu u promjenjivoj formi. Lebron je na razini, no ostatak ekipe još nije dorastao zadatku.

Što se tiče rasporeda do kraja, Sixersi imaju lagane mečeve protiv Mavsa i Hawksa, a u posljednjoj utakmici igraju protiv Bucksa. Cavsima ostaju još samo dvije utakmice s Knicksima, tako da se može reći da i Lebron ima lagan raspored nakon ove utakmice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*