Povratak “vođe čopora”

Screenshot/Twitter

Vukovi su se u posljednjim utakmicama našli u problemu. Nakon povrede Butlera upali su u loš niz, te su čak ugrozili i svoje playoff mjesto. Od komotnog 5. mjesta, pali su na 8. a sada im Nuggetsi dišu za vratom. Imaju isti score, izgubili su posljednji meč protiv njih i  sada je ispred njih gola borba za doigravanje samo nekoliko utakmica prije kraja.

No u pravo vrijeme se vratio najbolji igrač ove ekipe, Jimmy Butler. Pauzirao je 17 utakmica zbog povrede, a kako je izgledao sinoć na terenu čini se kao da nije niti bio ozlijeđen. Vodio je Vukove do izuzetno bitne pobjede i u ograničenoj minutaži bio ponajbolji igrač na parketu.

Lakersi su bili i više nego dostajan protivnik iako imaju dosta problema s povredama. Prva dionica je pripala Wolvesima, no u drugoj su Lakersi napravili dvije velike serije, na početku 9-0 te kasnije 11-0 i došli su do značajnije prednosti pred odmor.

U taboru Vukova nije bilo predaje. Otvaraju drugo poluvrijeme sa serijom 16-6 i preokreću rezultat. Nakon vodstva više se nisu osvrtali. Do kraja utakmice su bili u “prednjoj poziciji”, a Lakersi su najbliže prišli na -13 pet minuta do kraja utakmice. Vukovi odgovaraju završnim udarcem, serijom 6-0 i tu je priča bila gotova.

Butler kao da nije niti bio povređen. Iako je igrao samo 23 minute ubacio je čak 18 poena uz odličan 7/10 šut iz igre.

Najbolji strijelac je bio njegov bekovski partner Teague sa 25 poena i 8 dodavanja. U redovima Lakersa Randle ja ubacio 20 poena uz 10 skokova, dok je Hart s klupe imao identičan poenterski učinak no uhvatio je jedan skok više.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*