“Nije gotovo dok ja ne kažem da je gotovo”

Sinoć smo vidjeli veliku borbu Učitelja protiv Učenika. Na kraju se “student” ove igre Simmons odnio pobjedu. Vidjeli smo sjajnu utakmicu u Philli, i Lebron i Simmons su pružili fantastične predstave i stvarno smo mogli uživati u njihovoj borbi.

Kao što i već redovno biva u njhovim utakmicama, Sixersi su jako rano došli do vodstva. Odigrali su odličnu prvu četvrtinu, pomeli su Cavse s terena i ubacili im 41 poen. Stvar se nastavila i na drugu dionicu, Sixersi su preuzeli kontrolu nad utakmicom i bili su u mirnim vodama. Vodili su čak 30 poena do poluvremena i činilo se kako će utakmica uploviti u mirnu luku. No kada za protivnika imaš Lebrona onda nikada nisi miran.

Tako je i bilo. Lebron je upalio svoj “beast mode” ubacio je 21 poen u trećoj dionici i Sixersi su se počeli brinuti. King je nastavio i u posljednjoj dionici, ubacio je vezane trojke i Cavsi su prišli na samo 2 poena zaostatka.

Srećom po Sixerse imali su raspoloženog Redicka koji je nakon toga ubacio trojku i lakše se disalo. Lebron je do kraj imao još jednu šansu za izjednačenje, imao je 3 slobodna bacanja kojima je mogao izboriti produžetak. No ruka je zadrhtala na drugom bacanju i Cavsi nisu uspjeli uhvatiti skok nakon što je namjerno promašio treće bacanje i slavlje Sixersa je moglo početi.

Ovom pobjedom Sixersi su prestigli Cavse i preuzeli treće mjesto Istoka. Ovom im je bila čak 13 uzastopna pobjeda, a večeras su, kao i na nekoliko posljednjih utakmica, bili i bez Šarića i bez Embiida.

Simmons je bio fantastičan, pokazao je svu raskoš svog talenta i ubilježio je triple double učinak. Ubacio je 27 poena, pokupio 15 skokova i ubilježio 13 asista. Uz njega odličan je bio Redick koji je meč završio sa 28 poena.

Ako je Simmons pokazao talenat, Lebron je pokazao kvalitet. Ubacio je čak 44 poena, no to nije bilo dosta pa je tome dodao po 11 skokova i asista.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*