“Biti ćemo strašni u playoffu”

Euforija u Philli kakva nije viđena otkada je tamošnjim terenima kročio jedan omaleni momak nadimka The Answer. Počeli su famozni Proces i nakon nekoliko godina u kojima su bili “vreća za udaranje” Sixersi napokon imaju konkurentnu ekipu. I ne samo to, ukoliko nastave s ovakvim igrama mogu jako daleko u playoffu. Jako daleko.

Slučaj gospodina ‘Svestranog’

Trenutno imaju 13 pobjeda zaredom, najduži niz još od Iversonovog vremena i izgledaju odlično pred početak doigravanja. Šarić je u odličnoj formi, Fultz se vratio i polako počinje hvatati ritam, a Redick i Covington su neumoljivi izvana. No, pravi lideri ove ekipe su Simmons i Embiid. Prvi je pobijedio “Učitelja” Lebrona i ubilježio triple double, dok je drugi gledao sa strane zbog povrede glave.

“Nije gotovo dok ja ne kažem da je gotovo”

Trenutno drže treće mjesto Istoka, a ostale su im  tri utakmice do kraja sezone. Redom igraju s Mavsima, Hawksima i Bucksima. Matematički još uvijek nisu osigrali prednost domaćeg terena, no izjednačeni su s Cavsima koji su četvrti, no Pacersi na 5. poziciji kasne 2 utakmice. Nerealno je očekivati da će pasti ispod 4. mjesta, a imaju vrlo velike šanse i za 3. poziciju. Sve je na njima, ukoliko dobiju sve utakmice do kraja ostaju na ovoj poziciji.

Euforija traje, a čak je i Simmons podlegao. Embiida nema u prvoj rundi, no u Philli su uvjereni u prolaz i željno čekaju svog ponajboljeg igrača da se oporavi. -“Kada se on vrati biti ćemo strašni. Stvarno strašni.”- izjavio je Simmons poslije pobjede nad Cavsima. I u pravu je, Istok je ove godine dosta slab i ukoliko im se poslože kockice već ove sezone mogu jako daleko. Raptorsi nikada ne ulijevaju povjerenje u playoffu, Boston je osakaćen povredama, a Cavsi (osim fantasičnog Lebrona) nisu na razni od prijašnjih godina. Tako da je već u prvoj pravoj godini Procesa sve na momcima iz Rockyevog grada.

1 Trackback / Pingback

  1. Kome sledi "srećno leto"? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*