Nuggetsi sami rešavaju svoju sudbinu

Denver Stiffs

Denver je nastavio sa serijom odličnih igara, i što je najvažnije – rezultata. Sinoć su ubedljivim trijumfom od 134 – 115 zatvorili vrata play offa Clippersima, i nastavili borbu za učešće u doigravanju.

Iz meča u meč Nuggetsi pokazuju koliko su sazreli kao ekipa i već sada su nadmašili prošlogodišnji učinak i fali im samo malo da bi napravili značajan korak napred. Nikola Jokić je stigao do devetog triple doubla u sezoni, za 34 minuta imao je 23 poena (9/14 iz igre), 11 skokova, 11 asistencija, 2 ukradene lopte, 1 blokadu i 2 izgubljene lopte. Najefikasniji kod Denvera bili su Will Barton sa 31 poenom (11/15 iz igre) i Murray sa 19 poena i 7 asistencija.

Harris sa 36 i Williams sa 24 poena bili su najefikasniji kod Clippersa. Bobi Marjanović je za 9 minuta postigao 9 poena (2/3 iz igre, 5/6 slobodna bacanja) i 8 skokova.

No, za Denver nije sve gotovo. Pomalo neočekivano trijumfa na tešim gostovanjima ostvarili su Pelicansi (trijumf protiv Warriorsa) i Oklahoma (protiv Rocketska), tako da je sudbina tima iz Colorada u njihovim rukama. Na redu su dve meč lopte – prva protiv Blazersa kući i ona najvažnija – protiv Wolvsa u gostima u poslednjem meču sezone.

Pelicansi su slavili na gostovanju šampionu. Bilo je 126 – 120 a meč je obilovao preokretima. Anthony Davis sa 34 poena i 12 skokova, i Nikola Mirotić sa 28 poena nosily su tim iz New Orleansa koji je poslednju deonicu dobio sa deset razlike. Kod GSW, Durant je bio nemilosrdan sa 41 poenom uz 10 skokova.

Na nesreću Pelicansa, Mirotić je doživeo neugodnu povredu članka tokom meča i ne zna se još kakva je njegova sudbina:

Oklahoma City Thunder je izuzetno važnu pobedu u borbi za doigravanje na gostovanju kod Houston Rocketsa, 108 – 102. Westbrook je proradio kada je najvažnije, uz 24 poena, 10 asistencija ili 7 skokova odigrao je fantastičnu odbranu na Hardenu u poslednjim minutama meča u kojima ‘Brada’ nije postigao niti jedan poen.

Kada je trebalo proradili su i Paul George sa 24 poena, odnosno Anthony sa 22. Harden je sa 26 poena i 9 asistencija bio najefikasniji kod Rocketsa.

1 Trackback / Pingback

  1. 7 minuta koje bi Hardena mogle koštati MVP titule - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*